30-то юбилейно издание на ТУРНИРА с тежковозни коне в ИЛИЯНЦИ – 3 март, 2020

0
5043

По традиция на 3 март, в Илиянци ще се проведе 30-то юбилейно издание на националния турнир по надтегляне с коне от тежковозни породи. Състезанието е първо за годината от календарния шампионат за собственици на коне от породата и вече 30 поредни години се организира от  Владимир Алексов в чест националния празник – Освобождението на България.

Очаква се тържествения празник да открие лично кметът на район Надежда, а сред официалните гости ще присъстват бизнесмени, земеделци, коневъди и известни имена от конния спорт.

Празничната програма на юбилейното издание на турнира ще започне в 10:00 ч на площада в кв. Илиянци с тържествен водосвет и захранване на конете. Организаторите обещават през тази юбилейна година, традиционният конен парад който събира десетки ездачи и впрягове с файтони да счупи всички рекорди по брой участници.

Час по – късно в 11:00 ч. на специално изградено трасе в покрайнините на Илиянци ще стартира и дългоочакваният след дългата зима турнир по надтегляне с коне. За да почетат празника и домакина в Илиянци ще пристигна състезатели от цялата страна. Правилникът на надпреварата ще допусне до старт коне преминали през кантар с ясно обявени тегло, отличен екстериорен вид и състезателна кондиция. От водачите се изисква празнично облекло и подготвена здрава, чиста и резервна конна амуниция. Турнирът обещава богат награден фонд и връчване на специална купа във връзка с юбилейното издание на състезанието.

Надпреварата ще премине през следните 5 категории:

I  категория – коне със собствено тегло до 600 кг

II коне до 700 кг

III коне до 800 кг

IV коне до 900 кг

V коне до 1000 кг

В случай на участие на коне със собствено тегло над 1000 кг, ще има дотоварване на старта.

В тази извънредна категория със сигурност ще участва миналогодишният победител в Илиянци – легендарния кон СКОТ, собственост на Николай Кирилов, по прякор Бизнеса. Тежковоза Роджей, собственост на Коце Алексиев също е със сериозна заявка за победа, още повече, че именно той би на този терен през 2017. Тандема шампиони от Северозападна България – Генади Величков с кон Макс ще се разпишат в „тежката“ категория, така че битката се очертава много интересна. Отделно от това организатора Владимир Алексов обещава да извади, като коз в надтеглянето нови попълнения от своята конюшня.

Празничната атмосфера през целия ден на състезанието ще поддържат певци и състави с изпълнения на живо, а пъстри сергии и шатри ще са на разположение с гиздава амуниция и конна екипировка.

Телефон за записвания и информация: 0888 666 440

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име