„Тя е красива“ – онкоболните пациенти са победители

0
1657

На 26 януари в Онкологичния център в МБАЛ “Уни Хоспитал” се проведе събитието “Тя е красива”, част от стратегическата инициатива “Победителите”. Първата проява от серията „Победителите“ бе автомобилно рали за онкоболни виж тук и се проведе отново под ръководството на д-р Росица Кръстева, началник на центъра. „ Тя е красива“, този път обедини лекари, пациенти и техните близки, както и пациентски организации, в усилията им да докажат, че битката с рака може да бъде спечелена.

Заедно с д-р Кръстева, своя опит в лечението на онкоболни пациенти споделиха д-р Захари Захариев – началник на отделението по лъчелечение, д-р Регина Хатър – началник на отделението по пластично-възстановителна и естетична хирургия, д-р Първан Войнов – пластичен хирург, Димитър Кръстев – психолог, Нана Гладуиш – създател на „Една от 8“.

Лечението на онкологичните заболявания не пречи на красотата и на желанието на дамите да бъдат красиви. „Тя е красива” показа, че прилагането на правилния медицински и психологически подход към нуждите на пациентите им позволява не само да водят нормален начин на живот, но и да бъдат най-доброто си Аз, въпреки предизвикателствата на диагнозата и лечението. Това се постига чрез високо ниво на професионализъм, индивидуален подход и отдаване на оптимална психосоциална подкрепа във всеки един момент от лечението, подчерта д-р Кръстева.

Професионални коафьори и гримьори с охота даваха съвети и направиха грим и прическа на желаещите, а финалът на „Тя е красива“ бе атрактивно модно дефиле на всички участници. Неповторима звездна атмосфера напоена с адреналин, топлина, надежда и усмивки.

Организацията на събитието бе дело на Онкологичен център „Уни Хоспитал”, Командерия „Княз Борис Първи” на Ордена на Рицарите Тамплиери на Йерусалим в България, фондация „Една от осем“, Arlet Stars, Coco.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име