Венето Тенев взе голямата награда в турнира в памет на Емил Богданов

0
2487

Изминалата събота (25 януари) на закрития манеж в столичната конно-спортна база „Хан Аспарух“ се проведоха първите за годината състезания по конкур ипик и обездка.

Турнирът посветен в памет на състезателя Емил Богданов се провежда за трета поредна година и се организира от неговото семейство в партньорство с клуб „Сливнишки герой“ и с домакинството на спортното съоръжение в квартал „Хиподрума“. Събитието представи над 70 старта разделени в четири изпитания с приповдигнат спортен дух и букет от аплодисменти към най-малките участници – децата. В най-високия паркур с височина на препятствията 115 см, най-бързо и безпогрешено изпитанието премина опитния състезател Венето Тенев. Втора след него се класира Виктория Димитрова, а трети стана Боян Цанев.

В изпитанието на 95 см за 5-годишни и по-възрастни коне, първото място безапелационно грабна талантливата Ивет Георгиева, следвана от Андреан Дацински, а на трето място се класираха двама ездачи – Георги Цветков и Любомир Комитски.

 

В дисциплината обездка при аматьорите с най-добър резултат класирането  оглави Ава Христозова, следвана от Боян Цанев и Даяна Велонова. При децата с купата на победител засия Сияна Райкова, втора се класира Лидия Мандаджиева и трета стана Софи Христова.

Победителите от първо до трето място получиха своите престижни купи, а всички деца участници в изпитанията с бариери и Х-паркури бяха наградени с медали и сърцати овации от родители и треньори. Специален гост на турнира бе фирма GrandeBanditta , чрез своите уникални аксесоари и подаръци от колекцията „Вихрогон“ – ръчна изработка на тема коне.

 

Галерия снимки виж тук:

Първо изпитание: Бариери за деца

 

Второ изпитание:  Х паркури за деца, аматьори и любители

Трето изпитание:  Паркур с височина 95 см

Четвърто изпитание : Отворен паркур с височина 115 см

Награди

Обездка

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име