Dacia – скоростни рекордни продажби, като по лед

0
1144

За седма поредна година Dacia България печели челната позиция по продажби у нас.

По този повод на 20 януари българското представителство на марката у нас отпразнува успеха, като постави акцент на флагмана си – Dacia Duster. Събитието се проведе на новооткритата ледена писта на 8-кратният рали шампион на България Димитър Илиев, който е и посланик на Dacia в България.

През 2019 г. при растящ пазар на нови автомобили (+8,6%) марката Dacia регистрира 5451 автомобила (+16,8%) и печели лидерската позиция за седма поредна година. Dacia поставя рекорд по продажби за седма поредна година и за Европа с 564 854 автомобила (ръст от 10,4%). Този ръст се дължи преди всичко на успеха на Dacia Duster, лидер по продажби сред частните клиенти. Три са основните характеристики на автомобила, които го извеждат начело в предпочитанията сред клиентите: цена- качество, просторно купе и задвижване 4х4.

След лансирането на изцяло обновената Dacia Duster в България през февруари 2018 моделът бележи рекорд след рекорд. През 2018 открояващият се SUV автомобил реализира продажби от над 1000 автомобила и бележи ръст от над 15% спрямо предходната година. През 2019 Duster продължава да жъне безпрецедентен успех с над 1800 продадени автомобила и ръст от 65% спрямо 2018.

Българските автомобилни журналисти имахме възможността да изпробваме качествата на модела на първата писта за сняг и лед на Балканския полуостров. Трасето на Ice Driving Academy е с дължина 1100 метра, изцяло върху ледена и снежна настилка и включва различни видове завои и виражи. Шофирането на подобен терен под преките напътствия с инструктор позволяват да се извадят наяве лоши и вредни навици по време на управление на автомобила и придобиване на нови в полза на безопасността в тежки зимни пътни условия.

Снимки: Dacia България

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име