Новото BMW Серия 1 вече с предно предаване

0
1259

В царска Врана, до някогашните дворцови конюшни, пришпорвам 306 к.с. на новата „единичка“ на BMW, която от средата на тази година е със задвижване на предните колела.

С четирите си линии на оборудване и един върхов модел в лицето на BMW M135i xDrive, новата „единица“ се предлага в избор от три дизелови и два бензинови двигателя с мощност от 116 до 306 к.с

Спортният върхов модел BMW M135i xDrive стъпва съвсем по „царски“ гордо на терена, така че да разкрие новите модерни технологии, достъпни досега за моделите на BMW от по-високите класове.


Съвсем естествено от ВМW поднасят генералната промяна в звадвижването на Серия 1 с редица новости и подобрения в модела. Изграден на нова платформа, моделът има подорения в дизайна, увеличено пронстранство в купето, увеличена динамика и ненадминатата за марката радост от шофирането. Новото BMW Серия 1 се предлага само с 5 врати.
Още с първия фронтален поглед се забелязва новата по-голяма бъбрековидна радиаторна решетка, фарове разположени под лек наклон, опционални изцяло LED фарове, които по желание могат да са и адаптивни. В допълнение към атлетичния профил са доминиращите в задната част широки двойни задни светлини, които си правят компанията с характерните за автомобила ауспухови накрайници с диаметър от 90 мм.

Интериорът на новото BMW Серия 1 е с повече светлина идваща от електрическия панорамен покрив, който за пръв път се предлага като опция за модела. Новост са и опционалните декоративни лайсни с избор до 6 различни цвята и светлини. Достъпът до опционалната гама от функции се извършва чрез комбинация от два дисплея, които могат да бъдат с диагонал от 10,25 инча. Централният контролен сензорен дисплей е ориентиран към водача в познатия за марката стил и е разположен оптимално в зрителното поле на водача. С цветния 9,2-инчов Head-Up дисплей, който за пръв път се предлага като опция за BMW Серия 1, водачът може да получава информация, без да откъсва очи от пътя.


Новото BMW Серия 1 предлага увеличено място за пасажерите на задните седалки. Вместимостта на багажника е нараснала с 20 литра до 380, като при сгъната задна седалка той се увеличава до 1200 литра. За пръв път за BMW Серия 1 се предлага и електрическо задвижване на задния капак.

Модерното окачване, иновативните технологии, динамиката на управление и съвременните контролни системи осигуряват на BMW Серия 1 осезаемо повишение на пъргавината, както при модификациите с новото предно предаване, така и при тези със задвижване на четирите колела xDrive.

Спортистът в Серия 1 – BMW M135i xDrive прави среден разход на гориво 6.8 л/100 км, като ползва най-мощния четирицилиндров агрегат на BMW Grouр.

Двигателят е съчетан с 8-степенна автоматична скоростна кутия Steptronic. Основното задвижване е на предните колела, а при необходимост тягата се разпределя към четирите колела чрез системата за двойно задвижване xDrive, която оптимизира сцеплението и стабилността при всякакви пътни и метеорологични условия. Освен това, интелигентната система за задвижване на четирите колела повишава и динамиката на BMW Серия 1 в завой. Новото BMW може да бъде оборудвано и с адаптивно М окачване VDC (Variable Damper Control) с възможност за избор между два режима – Comfort и Sport.

При новата „единичка“ се предага интересна опция, чрез която смартфонът може да се използва за отключване и заключване на автомобила, което прави конвенционалния ключ абсолютно излишен. Друг забавен и полезен момент в новото BMW Серия 1 е достъпът до функциите и информациите, чрез гласови команди.

BMWM135i xDrive

  • 2,0-литров 4-цилиндров турбобензинов двигател
  • 8-степенна автоматична скоростна кутия Steptronic
  • 306 к.с. максимална мощност при 4500-6250 об/мин
  • 450 Нм въртящ момент при 1750-5000 об/мин
  • 4,8 секунди ускорение от 0 до 100 км/ч
  • 250 км/ч максимална скорост
  • 6,8 л/100 км среден разход на гориво
  • 155 г/км емисии на СО2
  • 90 500 лева базова цена на модела

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име