Ранчо „Бандера”, Мандра и Млекопродавница „Свежест”, с. Коняво

0
18008

Изградено в Конявската планина на 1500 м. надморска височина в ранчо „Бандера“ се отглежда едно от най-големите стада от коне порода Хафлингер и стадо от 100 крави от породата Монбелиард. Ранчото е сгушено в приказна местност и предлага открит кънтри-бар, места за нощувка по договаряне с пълно обзавеждане и уютен интериор. Ранчото развива и селекционна дейност, търговия с коне и амуниция. Сред конете на ранчото е и най-добрият жребец-производител в България от породата Хафлингер – Аглер, който е шампион на породата у нас.

   

В подхода към ранчото на пътя София- Кюстендил в местността „Стражата“ пък е позиционирана приказната млекопродавница „Свежест“, която предлага пълната гама млечни продукти на мандра „Свежест“ от фамилния бизнес на семейство Колеви от с. Коняво.

Освен туризъм, гостите на „Бандера“ и с. Коняво могат да се потопят в атмосферата на селският начин на живот: доене на крави, подквасване на мляко, направа на сирене и кашкавал с опция накрая всеки да си закупи продукти на цени на производителя.

И ранчото и млекопродавницата отстояват на около 80 км южно от София по пътя за Кюстендил, а мандра „Свежест“ е в самото с. Коняво на 5 км от гр. Кюстендил.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име