14 квалификации в 11 държави по пътя за Лас Вегас

0
1445

Номер едно в света в дисциплината прескачане на препятствия – швейцарецът Стив Герда, който защитава първото си място в сериите на шампионата, се записа за откриващия кръг на новите квалификации за Западно Европейска лига, която започва този уикенд в Осло, Норвегия. Човекът, който е на върха на класациите на Longines от началото на 2019 г. има дългогодишна история с турнира и тази година е историческа за него. Той вече има три победи и може да бъде първият състезател с четири такива, още от създаването на съревнованието през 1978 г.

Като победител в предишното състезание на спортното издание, той автоматично получава квота за финалите в Лас Вегас през април 2020.

Други силни имена, които ще се включат в състезанието за Лас Вегас са белгиецът Франсоа Мати Джуниър и братята Филипертс – Оливър и Тиболт. Под флага на Норвегия ще се състезава семейство Гюлксен – Гаир (баща), Джон-Себастиан (син) и Виктория (дъщеря). Представители на Швеция ще бъдат Педер Фредериксон, заедно с Хенрик вон Екерман, който завърши с бронз на финалите в Омаха (САЩ) през 2017 и в Париж, (Франция) през 2018 г.

Звездата на Франция – Кевин Стаут, също ще покаже уменията си на арената редом до сънародника си Оливър Робърт, а от Испания известното име ще бъде Серджио Алварез Моя.

Общо 40 тандема от 18 държави ще се покажат на сцената на първия от 14 кръга, които ще се проведат в 11 държави, а състезателите се състезават за едно от 18-те квалификационни места.

В календара за провеждане на събитието, като домакин след Осло се нарежда Хелзинки (Финландия). Седмица по-късно срещата е в Лион (Франция), а през ноември във Верона (Италия) и Щутгарт (Германия). Испания ще домакинства сериите в два града – Мадрид и Ла Коруня. В началото на декември действието се мести в Лондон Олимпия, а след това в Мехелен (Белгия).

Още 5 кръга ще предстои да се проведат в началото на новата година. Старт ще бъде дадено през януари в Базел (Швейцария), Лайпциг (Германия) и Амстердам (Холандия), а последващите срещи ще се в Бордо (Франция) и Гьотеборг (Швеция). Само месец след това, финалният екшън ще се проведе в Лас Вегас.

инфо и снимки: FEI

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име