За първи път джет ски Европейска купа край София с нощно шоу във водите на Искър

0
2222

Зрелищен уикенд (7-8 септември) подготвят на плажа Иструм Парк и във водите на язовир Искър, фондация „София Европейска столица на спорта“ и Водомоторната ни федерация. Още в петък започват квалификациите, които ще очертаят стартовите решетки за двата състезателни дни, в които ще наблюдаваме над 50 джет ски състезатели, претенденти за призовите места в „Европейска Купа София 2019“. До момента записаните участници са от България, Гърция, Турция, Сърбия, Унгария и Румъния. В класа на най-мощните джетове до 500 конски сили, зрителите ще имат удоволствието да наблюдават европейския шампион Никос Флорос от Гърция и носителя на Балканската титла в майсториския клас Кристиян Чобану от Румъния.

С готовност да окупират първите места в своята категория са най-младите ни състезатели в дисциплината – детския отбор на България (10-15 години ), като срещу тях ще застанат 37 конкуренти от чужбина.

По традиция, супер атрактивен се очертава и специалният клас за амазонки, където пет дни преди старта са записани 8 дамски имена от България и Румъния. Сексапилните русалки ще покажат своите умения в скоростно управление на тунинговани джетове до 300 конски сили.

Специално за зрителите, които ще съчетаят язовирния туризъм с щедрото септемврийско слънце, в паузите между отделните класове ще се проведат демонстрации в клас Free Style с джет ски с личното участие на световно известния състезател, рекордьор и воден каскадьор от Румъния Дени Делиман.

Кулминацията на водната скоростна феерия ще се проведе в съботния ден, в тъмните часове, след 19 часа, когато Искъра ще бъде озарен от светлинно шоу поднесено от най-добрите в света флайбордъри в дисциплината flayboard – Андреа Еротокриту от Кипър и Петра Винклер от Германия.

Финалните серии са в неделя от 10:00 ч, а награждаването от 13:00 ч., на бреговата ивица на Иструм парк, където за всички дни на състезанието са изградени зони за паркиране, до които се стига по указателни табели по пътя Самоков – Ихтиман, парк за асистенция – състезатели, места за зрители, зона за медии и фотографи, и пресцентър на мястото на събитието.

Информация и въпроси:

  • до четвъртък –  05.09. –00, 0888 73 15 78 Тодор Христов – организатор
  • От петък 06.09 до неделя 08.09 – 0888 38 13 13 Екатерина Дончева – Пресцентър

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име