Българският отбор по Ендюрънс на път за Европейско 2019

0
2498

В събота 17 август е старта на Европейското първенство по издръжливост, което ще се проведе в Юстън парк, Тетфорд, Съфолк, Великобритания, известни с разнообразието си от терени за целта.

Преди две години в Брюксел доминираха немският ездач Сабрина Арнолд с кастрата Тарзибус, които прекосиха финиша почти 17 мин пред испанеца Алекс Люк и Ейнджъл Сой, които спечелиха и състезанието за млади коне. Тогава българите от Буцефал Ендюранс спечелиха 4-то място – повод за радост, гордост и надежди за челните позиции на международния подиум в дисциплината.

Предстоящото Европейско първенство ще се проведе на дистанция от 160 км и е част от Ендюранс Фестивала на Шейх Мохамед Бин Рашид Ал Мактум.

Българският отбор е в състав от 4-ма състезатели и 5 коня, а именно: Мирослав Боршош с кон Назеем, Денис Фурлански с кон Помпей, Йордан Иванов с кон Мон Спейс и Николай Николов с кобилите Деница и Танзания.

За участие в Европейското са се записали 67 състезатели от 20 държави и 72 коня, а наградният фонд на събитието е в размер на 210 000 паунда.

снимки: Bucefal Endurance Stable

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име