Звезда от НБА се върна към любимите си двуколки

0
2294

След като Никола Йокич се разписа с най-силната си година в НБА, баскетболната звезда се отдаде на заслужен отдих с конете от неговото детство- порода Рисак.

Никола избра да вземе глътка въздух с хиподрумната дисциплина – надпрепускане с двуколки, но не като запрежчик, а като стопанин в подготовката на състезателните коне.

Според биографията на 24-годишният сръбски център на Денвър, като дете е бил безкрайно влюбен в бързите четириноги, които специално в тази дисциплина бягат в два различни алюра: тръс или раван, и никога галоп.

В интервю преди време, баскетболната звезда признава, че с коне се е занимавал от 14-годишен, когато всъщност преоткрива и устрема към големия кръгъл кош и оранжева топка. Като тийнейджър участва в няколко състезания с двуколки, но баскетбола надделява в криерата му на бъдеща суперзвезда. В началото на този месец Никола Йокич бе заснет от папараци, как с удоволствие наблюдава гонки по надпрепускане с двуколки в родния си град Сомобор. Всъщност високият 213 см спортист е не просто запален зрител, а собственик на коне от породата, които сега отглежда баща му в семейната конюшня. Така на последното състезание провело се в Сомобор, Йокич лично асистираше и подготвяше конете за беговите гари, под съветите на баща си Бранислав, така че фамилните „фаворити“ да постигнат най-добрия възможен резултат.


Да отглежда коне в тази не толкова популярна дисциплина към момента не е проблем нито за Никола, нито за семейството му, при положение, че за 2018 година годишната заплата на легендата от Лигата е 25.47 милиона USD.

По материали и снимки на Telegraf.rs

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име