Ая Митева грабна бронза на Европейското по прескачане на препятствия

0
2578

14-годишната Ая Митева с кон Каро Ас си завоюваха третото място на почетната стълбица в индивидуалния финал на Европейското първенство по прескачане на препятствия от 8 до 14 юли в Де Волден, Холандия. Ая успя да премине чисто всички паркури с височина на препятствията от 125 и 130 см. В последното изпитание разликата само от няколко стотни й отредиха третото място и бронзовия медал. Ая премина баражния паркур за време от 37:67 сек. Сребърният медал спечели Ема Бокен с кон Дагма от Холандия с време от 37:17 сек., а първа стана германската Тиара Байхер с кон Даниелс Джак и най-бързо време на баража от 36:20 сек.

Успехът на Ая на Европейското бе съпроводен с много вълнение и силни емоции от страна на нейните родители, които са неотлъчно да младата спортистка, нейният треньор Стоица Аргилашки, целият екип от България и съотборничките й Ивана Ангелова, Елиза Чолакова и Ася Петрова.

От БФКС също не крият задоволството от успеха на Ая и са щастливи, че тя е първата в 105-годишната история на конния спорт у нас, която грабва медал за страната ни на Европейско първенство за деца по прескачане на препятствия.

Преди две години, когато Ая и нейните съотборници спечелиха златото на Балканиадата по прескок, проведена на конна база Тракиец, младата Митева сподели, че мечтае да обиколи света на кон и да постига още и по-големи успехи. Ето, че това се случи! Браво Ая и браво Каро Ас и на всички, които седят зад този успех. Желаем още покорени висоти за в бъдеще!

снимки: Ая Митева Facebook и Instagram

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име