BMW Серия 6 Gran Turismo – скорост и релакс в хармония

0
1907

София – Блъсково – София. 1000 км с един резервоар. Тръгвам рано, върша работа, прибирам се и съм готова за още куп подвизи, защото нямам грам умора след изминатото разстояние.

С часове шофиране, успявам да превърна бясната скорост на външния свят в спокоен ритъм, наслаждавайки се на неповторимия комфорт на BMW Серия 6 Gran Turismo.

Динамичният двигател на BMW ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,3 секунди. Максималната скорост е електронно ограничена до 250 км/ч и постигането и е най-голямото изкушение с този „голям турист“, който се управлява и изстрелва, като спортен модел. Този супер елегантен „спортист“ се задвижва от 3,0-литров 6-цилиндров редови битурбодизелов двигател, с мощност 320 к.с. и максимален въртящ момент от 680 Нм в интервала от 1750 до 2250 об./мин.

Резервоарът  побира 66 литра гориво, които ви осигуряват прекосяване на страната и връщане до изходна точка без да се замисляте за бензиностанция. И не ми обяснявайте, че който дава 200 000 за нов автомобил не се интересува колко харчи. Всеки себеуважаващ се собственик на автомобил се интересува от всичко, което може да му даде той. BMW Серия 6 Gran Turismo дава всичко, дори и това за което не сте се сетили, защото BMW са го измислили много преди да го поискате.

В града дългият хечбек записва разход от 7,5 л/100 км. На междуградско, със скорост 90 -110 км/ч, близо двутонния баварец отчита 6,2 л/100 км, а по магистрала отбелязва скромния разход  от 7 л/100 км с разрешените 140 км в час при 1900 об/мин на 8-ма предавка. За това постижение допринася и олкотеното със 150 кг тегло на модела, както и редица технологии.

Цялото великолепие на марката щедро се е изсипало в BMW Серия 6 Gran Turismo

Стилното присъствие на модела се подчертава от удължената осанка с дълъг преден капак, изтегления назад салон, вратите без рамки на прозорците и издължената линия на стъклата. Дължината от 5,09 м и височината от 1,90 м (междуосие 3,07 м.) осигуряват така забележителния простор в салона, с луксозно вътрешно оборудване.

Централният панел е насочен към водача, така че да има бърз и лесен достъп до уредите. В средата на панела е разположен и 10,25-инчов сензорен екран на мултимедийната система. Аудиосистемата може да се управлява с жестове без допир, а навигацията, стига да спелувате правилно, ще си „поговори“ с водача или пътника до него за следващата дестинация.

Линиите, изборът на материали и прецизната изработка създават модерна премиум атмосфера. Широки и удобни са и трите места за пътниците на задните седалки, където вече има и увеличено пространство за главите.

Голямата акулеста захапка на задния капак на BMW Серия 6 Gran Turismo се отваря и затваря електрически и може да „погълне“ огромно количество багаж. Вместимостта му е 610 литра, но ако и това не ви задоволява, само с едно натискане на бутон облегалките на задната седалка се сгъват в съотношение 40:20:40, увеличавайки обемът на багажното постранство до 800 литра.

На дълъг път, с голям автомобил и без капчица притеснение

Комбинацията от спорт и динамика, комфорт и модерни системи за управление, превръщат BMW Серия 6 Gran Turismo в несравнимо изживяване.  Всичко това се случва благодарение на подобреното окачване, системите за стабилност и сигурност, режимите на задвижване, а конфигурацията от всичко това може да си подбрете сами, така че да сте на „ти“ с расовия баварец.

При движение по лоши пътища или изкачване на стръмни такива, просветът може да бъде увеличен с 20 мм само с натискането на едно копче. За по-голяма стабилност в режим Sport, каросерията може и да се сниши с 10 мм. Всички опционални системи за окачването вече се предлагат и в комбинация с двойното задвижване от системата xDrive. Серийното въздушно окачване на задната ос с автоматично регулиране на нивото преодолява неусетно дупки и неравности по пътя, а за още повече комфорт при возене, автомобилът е оборудван с въздушно окачване на предната и задната ос, както и динамичен контрол на адаптивните амортисьори.

BMW Серия 6 Gran Turismo вече е с редица опции, които по-рано не бяха на разположение. Това са четиризонов климатроник, система за нощно виждане с възможност за разпознаване на пешеходци, панорамен стъклен покрив, управление с жестове, паркиране с контрол от дистанция, безжично зарядно за смартфони, премиум озвучителна система Harman/Kardon.

Моделът се предлага с модерни бензинови и дизелови двигатели, оборудвани с технологията TwinPower Turbo и комбинирани серийно с 8-степенна автоматична трансмисия Steptronic.

Благодарение на новите асистиращи системи, които предотвратяват грешки допускани от водача, BMW 640d xDrive Gran Turismo разполага със стерео камера, радарни и ултразвукови сензори за следене на пространството около автомобила, предупреждение чрез сигнал за опастност по пътя или еветуален сблъсък и за финал – BMW Серия 6 Gran Turismo се предлага и с дистанционно паркиране, което се извършва от ключа на автомобила.

BMW 640d xDrive Gran Turismo

  • 3,0-литров 6-цилиндров турбодизелов двигател
  • 8-степенна автоматична скоростна кутия Steptronic
  • 320 к.с. максимална мощност при 4400 об/мин
  • 680 Нм въртящ момент при 1750-2250 об/мин
  • 5,3 секунди ускорение от 0 до 100 км/ч
  • 250 км/ч максимална скорост
  • 6,3 л/100 км среден разход на гориво
  • 159 г/км емисии на СО2
  • 147 700 лева базова цена на модела
  • 210 962 лева цена на тествания модел

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име