Volkswagen Amarok – работен кон от най-висока раса

0
2214

С 258 конски сили под капака с нов 6-цилиндров двигател, най – мощния дизелов двигател на Amarok, със закачливо намигане застана на една права с най-бързите и с най-силните коне.

Резултатът бе повече от ясен! Трябваше да го удържам, като кон в енергия, който иска да препуска и да завладява.

Мощността не представлява никакво предизвикателство за Volkswagen Amarok V6, който ускорява от 0 до 100 км/ч за 7.9 секунди и може да развие максимална скорост от 193 км/ч.

Пъргавият дизелов двигател на Amarok покорно служи с висока тяга при ниски обороти и мощност при всяка ситуация. Този изключителен работен кон, вече с по-голямо „сърце“, може да носи на гърба си полезен товар до 1 тон в зависимост от избраното оборудване и прикачен товар до 3,5 тона с помощта на фиксиран теглич. Резервоарът побира 80 литра, а разходът е с впечатляващите 8,9л/100 км комбиниран от градско, магистрала и маршрут по труднопроходими планински терени.

Премиум пикапът има впечатляващо присъствие и неслучайно бе отличен с престижната награда „Международен пикап на годината” 2018 (International Pickup Award 2018‘ – IPUA ).  Здравият автомобил за работа и едновременно стилен премиум пикап бе избран сред сериозни конкуренти от специализирани автомобилни журналисти от 25 европейски държави. Журито окачестви Amarok като „работен кон от най-висока раса, който работи усърдно и се забавлява максимално” – което всъщност е основното приложение на пикапите от В-сегмента. Аргументите за тази висока оценка бяха изчистения дизайн, отличителния комфорт, мощността и многофункционалното приложение.

Да отпуснем юздите и да му се насладим

Силно атлетичната предница и стилно вплетения ролбар на товарния обсег подсилват мощното излъчване на Amarok. С дължина от 5.25 метра и ширина 2.23 метра (вкл. огледалата), пикапът е готов да бъде най-верния другар в планината, ранчото или в града.

Новият спойлер в модела визуално удължава двойната кабина и продължава малко над товарната зона, която е с площ от 2.52 м2. Предложенията за разнообразни допълнителни роубарове, покривала, настилки на товарната зона, товарни халки за укрепване и множество хардтоп-варианти са на разположение на клиентите в различни комбинации.

Джантите при различните нива на оборудване са вече по-големи, а при тестовия автомобил на снимките в случая Aventura е с 20-цолови колела и асистент за паркиране с камера за задно виждане. Нивото на оборудване в Aventura включва още Bi-Xenon предни светлини, LED светлини, фарове за мъгла със завиване, LED осветление на регистрационния номер, осветление на праговете и страничните стъпенки.

Комфорт, мерак за рабата и удоволствие от шофирането

Отвъртре Amarok предлага просторна двойна кабина с място за пет души, арматурно табло с нов дизайн, с интуитивни бутони и множество удобства. Кожен волан с лостчета за смяна на предавките и бутони за управление на радиото, телефона или мултифункционалния дисплей. Широк подлакътник за водача със скрита ниша за вещи в него. ЕrgoComfort седалките за водача и пътника до него са отличени с щампа AGR, която стои зад кампанията „Акция здрав гръб” и са търсено удобство от земеделци, каубои, хора, които съчетават бизнеса с работата на терен.

Като допълнително оборудване седалките за водача и пътника до него могат да се настройват електронно с до 14 позиции и така отговорят на всяка персонална необходимост. В горната част на централната конзола, в полезрението на водача е инфотейнмънт системата, която позволява премислени интуитивни операции. С функции като App Connect, Guide & Inform или Car-Net е възможно да интегрирате смартфон приложения през USB и така да ги използвате чрез сензорния дисплей на инфотейнмънт системата. Guide & Inform надгражда навигационната система, добавяйки онлайн актуални услуги, като информация за трафика. Навигационната система „Discover Media” серийно се предлага с DAB+ дигитално радио.

В купето има много добра звуко- и прахоизолация, а климатроника е с алергенен филтър. В градския трафик за икономия на гориво и чиста околна среда се грижи старт-стоп системата, а на дълъг път с Amarok има на разположение темпомат и всякаква информация за моето шофиране с помощта на безупречната навигация.

Прецизно управление и завидна мощ  с  4MOTION 

Перманентното задвижване на четирите колела чрез торсен диференциал в комбинация с 8-степенна автоматична трансмисия, осигуряват дълго предавателно отношение. Дори и при най-високите предавки оборотите и разхода на гориво намаляват при продължително скоростно шофиране.

Кормилната Servotronic уредба е нова за Amarok и се предлага като серийно оборудване за Европа. Именно тази система е в основата на прецизното управление на Amarok. Нови сред серийното оборудване са и 17-инчовите спирачни дискове и автоматичната мултиколизионна спирачна система, също отличена с редица награди.

Уверен, дори когато работата загрубее, Amarok гарантира висока стабилност с широкото си междуосие при страничен наклон с ъгъл до 50°. Способността му да преодолява убедително предизвикателни неравни терени, както и комфорта, с който се движи по асфалтов път, го превръщат в пикап с многостранно приложение с голяма мощност и доза необходим лукс.

У нас Volkswagen Amarok стартира с цена от 64, 255 лв. само със задно задвижване. Цена на модела от снимките с ниво на оборудване Aventura  – 102, 666 лв. с ДДС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име