Renault Koleos – за града и планината

0
2357

Предколедна обиколка из красивата ни  София и бърза отмора сред чистия въздух на Синята планина с френския SUV, който празнично ни изненадва с топ версия Initiale Paris, лансирана за първи път на българския пазар.

Луксозеният и комфортен салон, богатото серийно оборудване и привличащият вниманието дизайн ни понасят в ритъма на планинско пътешествие до ранчо „Синята планина“.

Новото Renault Koleos Initiale Paris е оборудван с 2,0-литров турбодизелов двигател dCi 175 и се предлага в две версии с възможност за предно и двойно задвижване. 2,0-литровият мотор с турбокомпресор и директно впръскване на горивото развива 175 к.с. и е комбиниран с безстепенна скоростна кутия X-Tronic, която работи като автоматична трансмисия с различни предавателни числа. Според пътят и желанието на водача, може да се избере и ръчен режим на скоростната кутия със 7 предавки. Ускорението, с което може да се похвали е 10,2 секунди от 0 до 100 км/ч, а максималната скорост достига 204 км/ч. Разходът, който регистрира в различни режими на задвижване по градско и извънградско трасе е около 6,3 л/100 км среден разход на дизел.

По асфалтовия път към „Синята планина“, близо до Плана,  Koleos партнира уверено по завоите със спокойна и сигурна возия. Просторното купе е със светодиодно осветление с променящи се цветове в тъмните часове. В интериора се открояват хромираните прагове с надпис Initiale Paris, отопляемия волан и скоростния лост с кожа и метал. В  централният панел е поставен 8,7-инчов сензорен екран на мултимедийната система R-Link 2 във вид на таблет, който е удобен за боравене с навигация, избор на музика и друга необходима на водача информация.

Топверсията Initiale Paris включва двузонов климатроник, сензори за дъжд и светлина, навигационна система, Bluetooth връзка, камера за задно виждане, адаптивен круиз контрол, безключов достъп и бутон за стартиране на двигателя, автопилот за самостоятелно паркиране, система за стабилизация и контрол на налягането в гумите. Опциално може да бъде поръчан и електрически стъклен покрив. Има система за автоматично аварийно спиране, система за наблюдение на платното за движение и сигнал за слепите зони.

Голямо удобство е електрическото отваряне и затваряна не багажника, чийто обем е  550 литра и пораства до 1690 литра при сгънати задни седалки.

При отбивката за ранчото, предизвикваме новото Renault Koleos да покаже на какво е способно със задвижване 4х4. Системата е лесна за използване и позволява три режима според терена. Само един бутон разстояние ни дели от режимите 2WD, Auto или Lock.

Впечатляващият SUV красавец се чувства сред свои, газейки по кал и ниви, докато се настани на широката поляна сред конете. На мига привлича вниманието. В предната си част има стилистични подобрения, фаровете са допълнени с извити дневни светлини, а при Initiale Paris оптиката е напълно светодиодна. Предните калници са украсени с оригинални хромирани лайстни, а задните са атлетично раздути. Задните светлини се простират по целия капак, като единствено ги преполовява поставената в средата емблема Renault.

Стандартното оборудване на версията включва 19-инчови двуцветни алуминиеви джанти и надпис Initiale Paris под логото на Renault.

Цената на версията Initiale Paris с предно предаване е 69 490 лева, а с двойно 4х4 е 73 490 лева.

  • Тестван модел: Renault Koleos dCi 175 X-Tronic 4×4 Initiale Paris
  • Коне и ранчо: „Синята планина“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име