Бенджамин Врендъл e майсторът на обездката в Залцбург

0
2135

34-годишният Бенджамин Врендъл си спечели място на финала на Световната купа на FEI по обездка – Западноевропейска лига, след отлично представяне с Daily Mirror на петия кръг от турнира в Залцбург, Австрия в неделя.

На финалът се допускат само по трима ездачи от държава, а успехът на Врендъл  на вчерашното състезание поставя под напрежение неговите сънародници състезатели.

Второто място бе спечелено от Патрик Кител с Delatio, а Дороте Шнайдер се нареди трета с Faustus. Врендъл остана почти безмълвен от радост, след като бе най-добрия и в събота на Гран При и на свободната програма в неделя.

„Този кон е дар! Той се разви толкова много през последните месеци и не мога да намеря точните думи, за да опиша колко много значи това за мен!“ – Бенджамин Врендъл.

Немецът се намира на второ място в ранглиста на Западноевропейската лига след победата му в Будапеща (Унгария) през септември. Той събра точки на откриващия кръг в Хернинг (Дания)  през октомври и Щутгарт (Германия) миналия месец. След вчерашния си триумф, Врендъл вече се вижда на финала, но борбата за немското място на финала още не е свършила. Последно Врендъл сподели: „Всички искат да идат на финала, поне сега имам добри шансове и се надявам да стигна до още една квалификация или в Амстердам или в Ноймюнстер през новата година.“

Резултати:

  1. Daily Mirror (Бенджамин Врендъл) Германия 80.790
  2. Delatio (Патрик Кител) Швеция 80.010
  3. Faustus (Дороте Шнайдер) Германия 79.730

източник: FEI

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име