Мартин Фуш повежда във временната класация на Световната купа

0
1996

26-годишният Мартин Фуш от Швейцария и Clooney си завоюваха зрелищна победа  на 4ия кръг от Световната купа по прескачане на препятствия на FEI и Longines – Западноевропейска лига в Лион, Франция през изминалите почивни дни.

В баражния паркур се представиха 10 тандема, 4 от които бяха представители на домакините, а всички замесени бяха изправени пред предизвикателството да подобрят времето постигнато от Лоренцо де’ Лука и Ensor de Litrange от 37.78 сек.

В надпреварата участваха и олимпийският златен медалист от Рио, състезаващ се под флага на домакините – Кевин Стот и сребърният и бронзов медалист от Световните игри в Трайън, сънародник на Фуш – Стив Герда.

„Винаги влизам на манежа с идеята за победа, но не бях сигурен дали ще успея да подобря времето на Лоренцо. Не винаги съм супер бърз с Clooney, а де’ Лука изглеждаше точно такъв на екраните. Не знаех с какво време се движа, но когато видях че съм пръв бях много, наистина много щастлив!“ Сподели Мартин Фуш, който завърши с първо време от 37,25 сек.

С третото си спечелено място миналата седмица във Верона, швейцарецът оглавява класацията на западноевропейската лига с 35 точки и се нуждае от още малко, за да запази своето място на финалите през април.

Втори след Фуш застанаха тандемът Лоренцо де Лука и 14-годишният кастрат  Ensor de Litrange LXll , а трети се нареди двукратният носител на титлата от Световна купа – Стив Герда с Bianca за време от 37,89 сек.

Ето какво разказва победителят от четвъртия кръг за своя партньор Clooney: “Дадох на Clooney месец почивка след Игрите в Трайън и после дойдохме във Верона, защото много исках да се класирам за финалите. С него се състезавахме на Игрите в Рио и сме печелили два пъти бронзови отличия на Европейско през 2015 и 2017 г. Текущата година започнахме с Гран При 5* в Базел и Цюрих, но Clooney трябваше да мине през операция заради колики през април месец, което беше много тревожно. Въпреки това той се изправи на крака и само няколко седмици по-късно, след като спечелихме сребро на Световно първенство, той продължи да показва невероятна форма. Той е много силен кон и винаги се бори до край. В началото, когато започнахме да работим заедно, беше много трудно, защото има силен характер, но с времето се сработихме и сега мога да кажа, че сме способни на всичко!“ казва с усмивка Мартин Фуш.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име