Гудрун Патит спечели кръг от Световната купа в Хелзинки

0
1630

33-годишната Гудрун Патит и 12-годишния кастрат Sea Coast Pebbles Z спечелиха вълнуващия втори кръг от Световната купа по прескачане на препятствия Западноевропейска лига в Хелзинки, Финландия през изминалия уикенд.

В надпреварата по време на баража участие взеха 10 коня. Това изпитание завърши с победа за състезателката от Белгия, което е и нейният най-голям успех в кариерата й до момента. Успех, който се постига трудно, като се вземат предвид нейните опоненти на манежа. Швейцарецът Стив Герда и кобилата Hannah минаха чисто паркура за време от 40,10 сек. Французинът Оливър Робърт с Tempo de Paban, и белгиецът Кристоф Вандерхаселт с Vitseroel също минаха без наказателни точки, но бяха по-бавни, което остави Герда на челна позиция. След тях се изяви немското дуо Филип Вайсхапт и 11-год. кобила Asathir, които счупиха бариерата от 40 сек., а сънародникът му Крисчън Алман и младият жребец Clintrexo Z постигнаха време от 40,43 сек. След тях на арената излезе Педер Фредериксон от Швеция, който подобри резултата на двата немски тандема с помощта на Hansson WI и спря хронометъра на 39,51 сек., променяйки за пореден път лидерството в състезанието.

Патит и Pebbles прекосиха паркура с изключителна увереност и заковаха времето на 39,30 сек. С победата й в този кръг на Световната купа тя застава на второ място във временното класиране на Западноевропейската лига след Ханс Дитер. Именно той излезе последен на манежа с Embassy ll и завърши за време от 39,47 достигайки второто място в надпреварата, и оставяйки третата позиция на Фредериксон.

Третият кръг от Световната купа по прескачане на препятствия на ФЕИ и Longines Западноевропейска лига ще се проведе следващия уикенд във Верона, Италия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име