Лаура Грейвс задмина Изабела Верт

0
1736
Лаура Грейвс

Олимпийският шампион на Америка Лаура Грейвс е първата американска, която оглавява световната ранглиста на FEI в дисциплината Обездка. Олимпийският бронзов дует Грейвс и Verdades са на върха на класацията на FEI по Обездка, благодарение на двата сребърни медала, които спечелиха миналия месец на Световните конни игри в Трайън, Северна Каролина. Прочутият тандем стана първият представител на Америка, който е номер 1 в света, като точките им достигнаха 2714 на брой, с една повече от Изабела Верт и Weihegold Old от Германия.

Изабела Верт и Weihegold Old държаха първата позиция през последните две години, след като задминаха сънародничката си Кристина Брьоринг през ноември 2016. Текущите промени ги поставят на второ място с тотал от 2713 точки. Изабела Верт присъства в ранглистата на още три места: тя е трета с Emilio (2680 т.), четвърта с Bella Rose (2586 т.) и единадесета с Don Johnson FRH (2291 т.)

Световните игри в Трайън дадоха възможност за смяна на местата в световната класация, като някои примери за това бяха много драстични – Карл Хестер от Великобритания с Hawtins Delicato скочи от 130то  на 23то място, Ханс Петер Миндерхъд от Холандия с Glock’s Dream Boy N.O.P. се помещаваше на 211 позиция и се прехвърли на 41ва (1891 т.) и германецът Зонке Ротенбергер с Cosmo се изкачи до 43то от 256то място.

Премените във ранглистата със сигурност ще продължат с началото на Световна купа на FEI по Обездка – Западноевропейска лига, която започва на 17 октомври в Хернинг, Дания.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име