Поредно злато за Бойд Ексел

0
1900

Австралийският състезател в дисциплината Впрягове си осигури трети по ред златен медал в индивидуалната надпревара на Световните конни игри. Независимо от сериозната заявка, която даде любимецът на САЩ в дисциплината – Честър Уебър, той се добра до среброто, като не успя да измести Ексел, който бе над всички останали от ден първи на съревнованията.

Уебър, който завърши втори след Ексел и през 2014 г. на световните игри в Нормандия бе повече от развълнуван за световния медал. Пред медиите той сподели, че не е очаквал, че ще получи световна титла. Бронзовият медал остана за Белгия.

На маратона Polaris Ranger, два дни по-рано, въпреки проблемите в спирачната система, Ексел остана трети. Той бе задминат от специалистът от Холандия Кос Де Ринд, който след представянето си се качи 10 позиции нагоре в класацията, за да се намести на 4-то място.

Любимецът на публиката Уебър дишаше във врата на Ексел „завоевателя“ с добре контролирано управление, подсилено със сложна стратегия, оформена за да се бори срещу изгарящата жега и влажност. „Разучихме в дълбочина нивата на лактация и пулса, за да подготвим конете. Когато температурата се повиши, пулсът и лактацията се увеличават. Научихме конете с поредица от движения в галоп да успокояват сами пулса си.“ каза Уебър. В това изпитания американецът се добра до 5-тот място.

Още едно стъпало към златото на Ексел бе и изпитанието Polaris RANGER Driving Dressage. Човекът, който доминира над всички останали през последните 10 години се отърси от остатъчния болка на счупения си глезен през юли месец и завърши с най-добро лично представяне в конкретното изпитание до сега.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име