Отборът на Германия със злато на първия Отборен шампионат на нациите по Волтижировка

0
2402

Първият Отборен шампионат на нациите на FEI, в историята на Световните игри, дебютира със състезание в дисциплината Волтижировка. 9 нации се подредиха на старта, но само отборът на Германия ще бъде записан в историята, като победител.

Отборът надмина всички и отбеляза най-високи резултати, за да заслужи златото. Освен медалите, германците се сдобиха и с титлата Най-добри волтижировчици в света. Безупречното представяне на Кристин Бо, която отбеляза 8.500, Яник Хайланд – 8.986 и отборната игра на германците – 9.016, им събра общо 26.502 точки.

„За нас това, че спечелихме на първото провело се състезание между нациите означава много. Огромна чест е, че успяхме да спечелим първото място.“  – сподели Кристин Бо.

„Това е първата ни изява в свободната програма в отборната надпревара. Знаехме, че е много важно да се представим добре. Не следяхме какво са направили другите отбори, а се съсредоточихме изцяло върху нашата изява. Много съм горда с екипа си!“ – каза треньорът на отличниците – Бамдед Мемарян.

С резултат от общо 25.833 точки, за да получи сребърните медали се нареди отборът на Швейцария. След тях застана отборът на Австрия, който заслужи бронзовите медали с общо 25.371 точки и изпревари гимнастиците на Италия, които постигнаха 25.065 точки и заеха четвърта позиция.

По-рано същия ден се проведоха и индивидуалните представяния на спортистите в дисциплината. В категория жени Шина Бендиксен от Дания затвърди своето място сред първите най-добри в свободната програма, с постигнати 8.539 точки. Тя успя да задържи позицията си пред състезателката от Германия – Яника Деркс с 8.415 точки. Резултатът на Шина е най-високият в индивидуалната надпревара при жените в състезателния ден и ще е от особена важност за следващите етапи от съревнованието.

За голямо съжаление на Австрия, състезателката Даниела Фриц трябваше да се откаже по средата на представянето си, след получаване на травма в коляното. Тя беше на трета позиция след задължителните изяви на спортистите.

В индивидуалните класирания в категория мъже, германецът Томас Брусвиц отбеляза най-висок резултат от 8.897, само с 0.001 повече от резултата на Яник Хейланд в отборната надпревара. След него се наредиха Янис Древел от Германия и Ламберт Леклезио от Франция, съответно с резултати 8.921 и 8.832.

Първият кръг в категорията по двойки – Pas De Deux, никога не е била по-напрегнат. И трите най-добре представили се дуета получиха оценки над 9. За сравнение, на Световните игри в Нормандия през 2014, австрийското дуо Ясмин Линдер и Лукас Уача получиха оценка над 9 и станаха световни шампиони. Тези резултати са свидетелство за величината, атлетизма и еволюцията в дисциплината Волтижировка. Същата двойка не е побеждавана от 2012 година и за момента води в класацията с 9.138 точки. Сребърната позиция бе за италианската комбина Силвия Стопачини и Лоренцо Лупачини (9.057), а само една стотна разлика в резултата остави на трета позиция германците Яника Деркс и Йоханес Кей (9.056).

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име