Световните игри в Трайън посрещнаха урагана Флорънс

0
2194

Ураганът Флорънс, определен като най-мощния за последните 30 г., удари бреговете на Северна Каролина и са намеси в организацията на Световните конни игри.

Състезанията предвидени за събота в Трайън бяха или окончателно отложени или преместени поради прогноза за силни дъждове и ветрове поднесени от урагана, който е предвиден да бушува събота вечер и цяла неделя.

Финалната фаза по Прескачането на препятствия във Всестранната езда е отложен за понеделник, Фристайл изпитанието по Обездката бе изцяло отложено, а още в началото на игрите на 12 септември, беше отложено и състезанието по Издръжливост поради опасно висока влажност и температура, в следствие на обилните дъждове, които застрашават доброто здравословно състояние на конете. Взетите решения за промяна в организацията на състезанията са взети от президента на журито на терен, техническия делегат и президента на ветеринарната комисия и организационната комисия и са съгласно Общите условия на ФЕИ и Кодекса за благосъстоянието на конете.

Състезателите Лаура Краут от отбора на САЩ по прескачане на препятствия и Бойд Мартин, който се изявява във всестранна езда, отново за отбора на Америка, изразиха мнение, че времето не е токова лошо, колкото изглежда и няма да попречи на успешното представяне на коне и ездачи по време на изпитанията.

снимки: The Chronicle of the horse

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име