ЕК Еклипс и Столична община – заедно в развитието на детско-юношеския спорт

0
4658

На 2 и 3 юни на конна база „Хан Аспарух” се проведе Открит турнир по Обездка, в който взеха участие 10 клуба, състезатели и коне от всички възрастови групи, но приоритетът бе насочен към ДЮС.

Турнирът, организиран от ездови клуб „Еклипс” е съфинансиран по Програма за развитие на детско-юношеския спорт на Столична Община и се реализира в подкрепа на инициативата „София – Европейска столица на спорта 2018 г.” Той се осъществи с подкрепата на НСБ и Българска Федерация Конен спорт.

В първия ден от състезанието в категория юноши до 14 г. стартираха 6 деца с 8 коня от 5 клуба. На първо и трето място се класира Ивет Георгиева с кон Кристиано от ККС ”Марек”, а втора стана Лидия Мандаджиева с Ламантика от ЕК ”Свети Георги”.

При юноши до 18 г. първа е Елена Василева с кон Силвър Бой I, на второ и трето място се класира Стефан Каиков с двата си коня – Венус и Силвър Бой, а Мадлин Найденова остана четвърта с кон Преслав. Тримата състезатели са възпитаници на ЕК ”Еклипс”.

През втория ден Ивет Георгиева и Лидия Мандаджиева запазиха позициите си при децата, а трета остана Ава Христозова с Калахари от клуб „Левски – София”.

Елена Василева със Силвър Бой I отново поведе в класирането при юношите в свободния стил. Втора се нареди Мадлин Найденова с Преслав, а третото място зае Магдалена Иванова с Трим.

В комплексното класиране при децата купата взе Ивет Георгиева с Кристиано от ККС ”Марек”, втора стана Лидия Мандаджиева с Ламантика от ЕК ”Свети Георги”, третото място зае Ава Христозова с Калахари от „Левски – София”.

При юношите купата отиде при Елена Василева със Силвър Бой I, среброто – при Мадлин Найденова с Преслав, а бронза остана за Стефан Каиков със Силвър Бой.

При четиригодишните коне купата взе Гергана Ангелова с Адмирал от „Левски София”, а втори остана Стефан Виячев с Крас от ККС ”Карнавал”.

При аматьорите Купата отиде при Михаела Михайлова с Десперадо, среброто взе Огнян Балджийски с Ландщрих и двамата от ЕК ”Еклипс”, бронза остана за Стефани Динчева с Дащия от ККС ”Тенев и син”.

В клас ”Л” злато и сребро получи Таня Василева с Ривърденс и Рокабела от ККС ”Генерал Крум Лекарски”. Бронза заслужи Стела Донева с Гренадир от клуб „Кариер” .

При мъжете и жените първо място за Райко Гануков с Амброзия от ККС ”Конкур”, втора бе Люба Кенарова с Хага и трета – Катерина Цветанова с Литъл Ланс от ЕК ”Еклипс”.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име