Мак Лейн Уард (САЩ), е ново „коронясания” шампион на Longines FEI World Cup™

0
2395
Финали конкур ипик

„Голяма чест е да си № 1. Това признание е отражение на постоянството и високото равнище, към което всички се стремим. Да стана първи в ранглистата на Longies веднага след победата ми на Световната купа е неописуемо”. Уард и неговият кон HH Azur спечелиха почетното I място на финалите в Омаха на световната купа Longines FEI World Cup™ миналата събота, изкачвайки се от 4-то на 1-во място в ранглистата. Дуото измести германеца Даниел Дузер, който държеше челното място от януари, за да слезе на трето. Американецът Кент Фарингтън стана втори.

Дебютът на Уорд е на Олимпийските игри в Атина 2004, когато бе част от американския отбор, носител на златния медал. Печели второ отборно злато на Олимпийските игри в Пекин 2008 и завършва 6-ти в Лондон 2012. Уорд печели също така индивидуално златен и отборен бронзов медал през 2015 на Пан Американски игри в Торонто с кон Ротшилд.

Независимо от обявеното му оттегляне от спорта през април 2016, два месеца по-късно завоюва световното първо място, като измести французина Саймън Делест. На олимпийските игри в Рио, заедно с HH Azur се представя перфектно и допринася за отборния сребърен медал на Щатите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име