Кевин Стат спечели Rolex топ 10 на CHI Женева

0
420

На 9 декември 10-те топ ездачи на света се събраха в Женева, за да премерят бързина и точност, на спиращото дъха състезание на Rolex и да определят кой от тях е най-добрия.

Изпитанието бе с бараж, а първи на манежа, на родна почва, излезе любимецът на публиката Стив Гердат с кобила Hannah. За жалост на своите привърженици, състезателите събраха 4 нак. точки. Първият чист паркур бе дело на англичанина Скот Браш, възседнал Ursula XII. По 4 нак. точки получиха победителят от 2016 год. Ерик Ламазе и шампионът от 2015 – Кент Фарингтън.

Баражът посрещна 4 ездача – Лоренцо Де Лука, Хари Смолдърс, Скот Браш и Кевин Стат, чиято изява на Топ 10 е осма в неговата кариера.

Градусите в залата не спираха да се вдигат със всяко чисто и по-бързо от предишното изпълнение на всеки един претендент за купата на Rolex. Браш притесни останалите участници с безгрешната си езда и време от 42,83 сек. Смолдърс даде всичко от себе си, за да постигне по-добър резултат, но допусна 4 нак. точки. Кевин Стат успя да премине чисто и скъсявайки всеки ъгъл постигна време от 40,90 сек, което го отведе на първото място. Де Лука, който участва в Rolex топ 10 за пръв път, бе безсилен в опита си да подобри резултата на французина и напусна манежа с 4 нак. точки.

Резултати:

 1. Кевин Стат (FRA) с Reveur de Hurtebise HDC
 2. Скот Браш (GBR) с Ursula XII
 3. Педер Фредриксън (SWE) с H&M Christian
 4. Ерик Ламазе (CAN) с Fine Lady
 5. Лоренцо Де Лука (ITA) с Ensor de Litrange LXII
 6. Хри Смолдърс (NED) с Don VHP Z
 7. Грегъри Уъдълет (BEL) с Eldorado Van Het Vijverhof
 8. Майкъл ван дер Влутен (NED) с VDL Groep Verdi TN
 9. Кент Фарингтън (USA) с Creedance
 10. Стив Герда (SUI) с Hannah
 • снимки: ©ROLEX/KIT HOUGHTON
 • Повече може да научите на сайта на събитието: www.rolex.com

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име