Кент Фарингтън печели Rolex Гран При в Женева

0
2080
Кент Фарингтън и Gazelle

10 хиляди души бе публиката на Rolex Гран При изпитанието в знаменития Palexpo център – арена на едно от най-престижните и последно за годината състезания– CHI Женева.

Зрителите очакваха с нетърпение началото на Rolex Гран При. На манежа се представиха 40 тандема, които трябваше да се справят с подредбата на корс дизайнерите Жерар Лашат и Луис Коникс. Първите 25 изявили се не успяха да преминат чисто. Миналогодишния победител на Гран При – бразилецът Педро Венис  успя пръв да мине чисто пъркура, но завърши секунда след определеното време, което му спечели една наказателна точка. Чист резултат бе постигнат, най-накрая, от холандеца Хари Смолдърс, последван от Хенрик Вон Екерман и Грегъри Уъдълет. Зрителите в най-голямата закрита зала в света притихнаха, когато прожекторите огряха американеца Кент Фарингтън. Минавайки без грешка през всички 13 препятствия, Фарингтън показа, защо именно той е световния номер едно в конкур ипик-а.

Баражния паркур поднес 8 препятствия и огромна конкуренция. Хари Смолдърс  вдигна високо летвата с чист паркур и време от 46,89 сек. Вон Екерман подобри това време на 45,59 сек. Уъдълет не успя да се справи с предизвикателството, а след него беше ред на Кент Фарингтън, който профуча през манежа и спря часовника на 44,96 сек., за да спечели Гран При съревнованието.

След успешни 8 месеца на върха като Номер Едно и победител на Rolex Гран При, Кент е сигурен, че ще се яви на Dutch Masters 2018 – едно от 4-те големи събития, част от  Rolex Grand Slam.

резултати:

  1. Кент Фарингтън с Gazelle (САЩ)
  2. Нерни Вон Екерман с Mary Lou (Швеция)
  3. Грегъри Уъдълет с Coree (Белгия)
  4. Хари Смолдърс (Холандия) с Don VHP Z
  5. Киан О’Конър (Ирландия) с Fibonacci 17
  6. Лаура Краут (САЩ) с Confu
  7. Педро Венис (Бразилия) с Quabri de L’Isle
  8. Ерик Ламазе (Канада) с Fine Lady
  9. Педер Фредриксън (Швеция) с H&M Christian K
  10. Марк Мкъли (Ирландия) с Miebello
  • снимки: ©ROLEX/KIT HOUGHTON
  • Повече може да научите на сайта на събитието: www.rolex.co

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име