Световен празник на коня

0
3912

Роли Оуърс, изпълнителен директор на организацията World Horse Welfare, представи концепцията за установяването на Световен ден на коня, който ще бъде организиран в съвместно с FEI.

„Радваме се, че ще работим заедно с Международната федерация по конен спорт за внедряването на празника, предвиден за датата 17 септември 2018 г. Ще отпразнуваме първия Световен ден на коня на игрите в Трайън, с което даваме старт на общата кампания по създаването на тържество, с което честваме важността, приноса и социалната ценност на конете, изтъквайки дълбочината на партньорството кон-човек и уважението към конете спортисти.“ – сподели пред колегите си Роли Оуърс, по време на годишната асамблея на FEI.

„Конят е най–многостранното животно от всички, които човекът е опитомил. Той е бил и продължава да бъде важен елемент, който допринася за развитието на цивилизацията, икономиката и обществото. Вярваме, че щом съществува Световен ден на рибата тон, то е редно и конете да имат специално място в календара.“ – с усмивка допълни изпълнителният директор на WHW.

Кампанията по организацията на празника ще стартира в началото на 2018 год.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име