Промени в правилата за дисциплината издръжливост

0
2376

На годишната асамблея на FEI в столицата на Уругвай, на отделно гласуване бе прието килограмите на ездачите в състезанията по издръжливост CEI 3*, 4* и 5* да бъдат с 5 кг по-малко. От 2019 год. ездачите не трябва да надвишават 70 кг лично тегло, за да участват в съревнованията.

Със ЗА, също така, бе гласувано с една година да се повиши минималната годишната граница на конете в състезания от 5*, CEIO съревнования и шампионати. За тези състезания конете трябва да са навършили най-малко 9 години, а в шампионатите за млади коне и тези с дължина на трасето под 130 км, конете трябва да бъдат поне на 8 години, за да се състезават.

Другите основни предложения, които бяха одобрени включват: увеличаването на задължителните почивки, основано на научните презентации представени на Спортния форум на FEI през април т.г. и на Форума по издръжливост през май.  Допълнителен период от 7 дни почивка ще се прилага за коне, които достигат средна скорост на движение от 20 км/ч или повече, при завършване на изпитанието. Този период на почивка се отнася и за другите коне, които не завършват изпитанията, но също поддържат скорост от 20 км/ч или повече .

Ще бъде представена нова система за определяне на звездите за състезанията CEI 4* и CEI 5*, която ще зависи от наградния фонд, покриването на изискванията на FEI и стандарти за благосъстояние на конете.

Поставя се граница от 18 год. за регистрираните треньори, за да се избегне записването на малолетни лица като такива.

Всички промени ще бъдат в сила от януари месец 2019 г.

Следващата асамблея на FEI е насрочена за 16-20 ноември 2018 в Манама (Бахрейн).

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име