Практичното комби за ездачи и конна амуниция

0
1982
Dacia Logan MCV Stepway

Dacia Logan MCV Stepway – по висок, по не при холката, а в просвета

Всъщност голямата новина при модела е, че Dacia  поставя  WiFi  устройства в STEPWAY гамата. Идеята за мобилното оборудване идва  от наблюденията, че именно тези модели са предпочитани от семейства с деца и партньорството с Vivacom дава възможност да се предостави по нещо за всеки член от семейството.

Абсолютно забавление за децата, аудио стрийминг на музика от интернет през аудио системата на автомобила, всякаква необходима. Компактен, модерен и пъргав. Превърнал се в любимец на стотици у нас, и хиляди клиенти по света, ето че сега  Dacia – Sandero Stepway идва у нас с по-висок клирънс и удължен вариант на комби.

Най-новият представител на гамата Stepway – Logan MCV Stepway e точния избор за високопланински конни бази, до които да стигнете с багажник пълен с екипировка за езда и конна амуниция, като седла, токи, ботуши и др. за двама души.

Съвсем целенасочено във външния вид са заложени детайли от кросоувърите, за да подсказват за добрите офроуд възможности, когато се налага. Много стилен и практичен интериор за автомобил от този клас и ценови сегмент. Към това добавяме и впечатляващо големия багажник, малкия разход на гориво и стигаме до извода, че  Dacia Logan MCV Stepway няма алтернатива на българския пазар с цена от 24 099 лв с ДДС. Новата Dacia Logan MCV Stepway има всички качества на комби варианта с: багажник с обем 573 литра комбинация от добавените 50 мм пътен просвет от 174 мм (сравнена с Logan MCV), черни пластмасовите прагове и 16-инчови колела и гуми с висок профил.

Петместният модел има впечатляващо просторния интериор. Салона е с качествени материали, а воланът е нов, с четири лъча и клаксон в средата. При навика си от служебната Dachia Sandero, 2015 тръгвам да отварям прозореца с бутона под радиото, но се оказва че тук тези бутони обслужват прозорците на задните врати. За водача и пътника до него, това удобство е вградено в предните врати. В купето има много ниши за съхранение на вещи, а за удобството на пътниците отзад има 12-волтов вход за захранване на мобилни устройства и дискретни светлини от тавана.

Специално при този модел се предлага и CarFi устройство за високоскоростен 4G Интернет и 10-инчов таблет с 2-годишен абонаментен план от Vivacom.

Комбито е оборудвано стандартно със задни сензори за паркиране и асистент за потегляне по наклон. Опционално се предлага и камера за движение на заден ход. Товарното пространство е поредната гордост на новата Dacia Logan MCV Stepway. При сгънати задни облегалки се отваря товарно пространство с обем 1518 л и удобството за превоз на товари с дължина до 2,70 метра. Лесната за използване задна облегалка е разделена и сгъваща се в отношение 2/3 към 1/3.

Тестваният от екипа ни модел  Dacia Logan MCV Stepway се задвижва от 1,5-литровия 4-цилиндров турбодизелов двигател dCi 90. Това е най-предпочитаният от клиентите мотор, спечелил световна слава за своята издръжливост, динамични качества и нисък разход на гориво. Точно това ни дават  90 к.с. под капака, съчетани с 5-степенната механична скоростна кутия – пъргавина, мощ и разход който, както и да форсираш не скача над  5 л/100 км, а на извънградско пада до завидните 3,8.

Безспорните предимства на Dacia Logan MCV Stepway е, че гази и преминава без всякакъв проблем по лоши пътища, калnи терени и стига до места, където голяма част от стандартните леки автомобили не могат да припарят.

  •  1,5-литров 4-цилиндров турбодизелов двигател
  • 90 к.с. максимална мощност при 3750 об/мин
  • 220 Нм въртящ момент при 1750 об/мин
  • 11,8 секунди ускорение от 0 до 100 км/ч
  • 167 км/ч максимална скорост
  • 3,9 л/100 км среден разход на дизел
  • 103 г/км емисии на СО2
  • 26 399 лева цена на модела

 Снимки Любомир Асенов, Dacia и Иван Кисьов

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име