Баварец под прикритие

0
2948
BMW Серия 2 Active Tourer 218d

Колкото и невероятно да прозвучи, този не толкова популярен модел на BMW на мига повежда в личната ми класация, спрямо всички модели, които съм карала с емблематичната германска марката. След четири дни преобладаващо градско шофиране и кратко бягство до провинцията, имам своите безусловни аргументи.

Защо BMW Серия 2 Active Tourer 218d ?  

Защото е компактен спрямо събратята си. Защото паркирам без притеснения навсякъде, не само с оглед на маневреността спрямо габаритите, но и с оглед на спокойствието, че ще го намеря там където съм го оставила. Всички модели на водещата по продажби у нас марка в премиум сегмента, естествено се отличават на пътя, но Active Tourer 218d е за ценители, които искат да имат целия свят на BMW, но не държат целият свят да разбира за това.

Този модел на външен вид може спокойно да се „прикрие“ сред останалите луксозни и не толкова возила, паркирани в претъпканите паркинга на който и да е мол. Той е по-голям от едничката и по-малък от тройката. Видът му отпред и отзад подсказват принадлежността му към марката BMW, но в профил леко може да ви подведе.

Не се залъгвайте по външния му вид. Може да изглежда малък, но всъщност моделът дава вътрешно пространство, на което конкуренцията може само да завижда и има всичко, което се очаква от всяко BMW. Усещането за простор се дължи на дългото междуосие, късите надвеси и високата линия на покрива.

Този е модел би вършил отлична работа, както на гордия, така и на практичния собственик. Облегалките на задните седалки се сгъват с едно движение на ръката и предлагат почти равен под, върху който могат да се превозват дълги предмети до 2,4 метра. Задната седалка се разделя в съотношение 40:20:40 и също допринася за ефективността на товарния отсек. Всеки от трите елемента може да се сгъва индивидуално. Когато ръцете ви са заети с покупки е достатъчно с едно движение на крака под задната броня и с помощта на сензор да активирате автоматичното отваряне на задния капак. Багажникът със сгъваем товарен под повишава практичността – при затворен под се образува равна повърхност, която може да бъде натоварена с до 420 килограма. Под пода на багажника има допълнително отделение за вещи с вместимост около 70 литра (без опционалната аварийна резервна гума) и практична кутия за малки предмети. За лесно ползване на тези отделения, сгъваемият под се отваря за секунди.

За безопасността, комфорта и радостта от шофирането и тук се грижат познатите съвременни системи, внедрени серийно във всички модели на марката. Максималната скорост на BMW Серия 2 Active Tourer 218d е 188 км/ч. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 11,4 сек. Среден комбиниран разход: 4.9 – 4.7 л/ 100 км.

Базовият модел на бавареца под  прикритие може да бъде ваш на цена от  62 150 лв. с вкл. ДДС, а тестваният на снимките, който е със спортни предни седалки, кожен салон, М кожен волан, автоматична скоростна кутия Steptronic, електронно управление на амортисьорите, асистент за шофиране, пакет Guidance, пакет багажно отделение и на последно място, но не и по важност – контрол на дистанцията при паркиране цената е: 92 082 лв. с ДДС.

  • Двигател: 4-цилиндров дизелов двигател с обем 1995 см3;
  • Мощност: 110 кВт / 150 к.с. @ 4000 об/мин;
  • Макс. въртящ момент: 330 Нм @ 1750 – 2750 об/мин;
  • Среден разход (комбиниран): 4.9 – 4.7 л/ 100 км.;
  • Емисии CO2: 129 гр/км;
  • Собствено тегло (базов модел): 1540 кг.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име