Renault, МОН и Музейко стартираха VII издание за детска рисунка

0
3386

Renault България, с партньорството на Министерството на образованието и науката (МОН) и детски научен център Музейко, стартира VII издание на конкурса за детска рисунка под мотото „Безопасност и мобилност за всички“. Поредното Renault приключение беше приветствано от новия генерален мениджър на компанията за България Рено Пирел, от Галя Георгиева, главен експерт в Министерството на образованието и науката и Бистра Кирова, изпълнителен директор на Музейко. Конкурсът „Пътят и аз“ е част от  стратегията на Renault да подкрепи обучението на малчуганите по пътна безопасност от най-ранна възраст.

“Статистиката за пострадалите при пътни инциденти в България е тревожна. Само от началото на 2017 г. до момента са регистрирани 4974 пътно-транспортни произшествия, при които са ранени 6310 и са загинали 466 души. С новото издание на програмата ние ще бъдем по-дигитални и по-интересни за децата и по-полезни за учителите, за да намалим тази тревожна статистика“ съобщи г-н Пирел.

Образователните материали по програмата са разработени от педагози и специалисти на Renault. Обучението е насочено предимно към ученици до 5-ти клас върху основните принципи на пътната безопасност. Renault България  лансира обучителни приложения за таблет на български език през 2016 година. Децата от 1-ви и 2-ри клас ще рисуват на тема „Как пътувам до училище“, а втората група от 3-ти до 5-ти клас, „Как ще се придвижваме след 100 години“, обясни Мартина Христова, мениджър „Комуникации“ в Renault България. Тя съобщи, че рисунка от миналогодишния конкурс поразително повтаря тазгодишния щанд на компанията на автосалона във Франкфурт. „Това, което днес е във въображението на децата, става реалност утре“, коментира г-н Пирел.

От детския научен център Музейко към първата спирка по маршрута си потегли и изложба на колела „Пътят и аз“. 20 детски рисунки, победители в миналогодишното издание на конкурса, ще обиколят 20 училища в страната в рамките на 3 месеца. Програмата в България е част от глобалната програма на Renault, която от старта си през 2000 г. е обхванала  над 14 млн. ученици в повече от 35 страни по света. Така Renault дава своя принос за намаляване броя на пътните инциденти и за повишаване информираността на учениците за влиянието на човешката дейност върху природата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име