Финландия ще демонстрира силата на конската тор

0
2073

Електричеството за тазгодишното Международно конно шоу в Хелзинки ще бъде произведено изцяло от конска тор в ТЕЦ Järvenpää, която е под ръководството на компанията, обявила се ЗА чистата енергия – Fortum.

Предвижда се консумираното електричество за събитието да бъде около 140 МВтч, а произхода на произведената енергия ще бъде потвърден от оператора на ел. мрежата Fingrid.

За енергийните нужди на събитието е нужна годишната дажбата от тор на 14 коня.  „Много съм горда, че електричеството, произведено от конска тор, може да се оползотвори за събитие, което е важно за феновете на конете и за конния сектор като цяло” – казва Анси Паланен, която е вицепрезидент на отдела Конски Сили в компания Fortum. „Страхотно е това, че най-голямото и най-известното конно шоу във Финландия е посланик на енергетиката и проблемите на околната среда.”

Услугите на Конски Сили на Fortum влязоха в обръщение за пръв път тази есен в Швеция, където живеят около 3000 коня, които оставят своята „зелена“ следа. Fortum ще предоставят, също така и дървено базиран постел за 250 коня, които ще ползват временни боксове по време на събитието.

Очаква се по време на празника да бъдат генерирани около 135 тона тор и употребен постел. „Идеята е изключителна и създава огромни възможности за целия конен сектор в Европа. Това е също така и важна част от проекта ни „Конете скачат на зелено” – казва Том Гордън, директор на конното шоу, което ще се проведе от 18 до 22 октомври.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име