Злато от Балканиадата по издръжливост за българския отбор в Румъния

0
3519

Балканското първенство по издръжливост, в Селчоара, Румъния, започна вчера (23 септември) с изпитание на 90 км. В него взеха участие състезатели от Гърция, Румъния, Турция и България. Очаквано за всички обвързани със конния спорт, българският отбор надделя над всички и спечели златото в отборното класиране и титлата Балкански шампион по издръжливост за 2017 година. Отборът ни бе представен от Катина Лютова със Shraf, Ангелина Минева с Intifada, Ваня Лазарова с Karla, Денис Фурлански с Denitza и Румен Боянов с Tanzania.

След нашите отличници на второ място се нареди отборът на домакините, а трети стана отборът на Турция. Организаторите от Club Sportiv Shagya се бяха погрижили и за награда в размер от 500 евро за състезателя с кон завършил в най-добро състояние. Наградата се присъди на кобила Karla на нашата състезателка Ваня Лазарова, която не скри радостта си и подскочи от щастие на сцената. България се разписа с висок резултат и в индивидуалното класиране на 90 км, като сребърен медал и купа взе Катина Лютова. Златото и балканската титла спечели състезателят от Румъния Сереш Тамаш, а бронзът остана за Делари Декил от Турция.  5-то и 6-то място бяха присъдени на Ангелина Минева и Ваня Лазарова, които получиха почетни грамоти за своето участие.

Днес Балканиадата продължава със състезание на 120 км, в което се съревновават нашите Катина Лютова с кон Аrtur и Николай Николов с Pedant.

Желаем успех!

снимки: FB Антония Дамянова и Катина Лютова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име