Резултати от международното изпитание по прескок в Житница

0
3657

От 24 до 27 август на конно спортен комплекс „Тракиец“ в с. Житница се провежда международно състезание по прескачане на препятствия CSI1*, изпитание за млади коне и деца. На манежа освен българи се изявяват още състезатели от Румъния, Гърция, Сърбия, Кипър и Турция.

Резултатите от 24 август

В първия ден от състезанието на височина 100 см Бронзов тур, безапелативен победител стана румънеца Даниел Букур, който зае едновременно първо и второ място с кобила Sandra и жребец Conte. Трета се нареди неговата сънародничка Йоана Теодора Нинулеску с жребец Quasar, а подгласник с четвърто място стана Енчо Манолов с кобила Q One.

След награждаването изпитанията продължиха със сребърен тур на височина 120 см и общо 76 записали се тандема. Първи, без грешка и с най-добро време беше Бусе Самли от Турция с кон Matcho. Второто място, само на 2 секунди разлика от първенеца, зае тандема от Гърция Маргарита Дендрину с кон Bonfire Van Vrijhern. Трети остана Антониос Антонио с кон Loon Illusion, също от Гърция. И в това изпитания четвъртото място остана за България и двойката Мирослав Илиев с Кашкая IV.

Златният тур на 135 см бе спечелен от румънецът Йонут Урсаче и Spasehopper. Второто място зае сърбинът Стефан Джокович с Chaos AM, който задмина само на 50 стотни румънеца Норбърт Шуман и коня му Clearwater S, за които остана третата позиция на стълбицата.  Андрей Гочев и Балофина останаха четвърти в това изпитания.

В последвалият паркур за млади коне на височина 120/125 см първите три места заминаха за северната ни съседка. Първи и трети сред свои стана Леонте Богдан съответно с кон Glenti Sih и Amareto RC, втори беше Ионел Букур с кон Baloumina. Четвъртата позиция този път зае Критон Зафейропулус от Гърция с кон Last Man Watching BE ST Z.

В изпитанието за деца на 105 см първенци отново станаха румънците. Сара Мустеску и Charma бяха най-добри на манежа, а след тях се наредиха Октавия Илисой с Charlotte  и Ана-Мария Раду с Tara. Представителите на България Анита Георгиева с Чака Лака завършиха на 14-та позиция, Ая Митева с Каро Ас станаха 17-и и Милко Кочев с Карино завърши 21-и.

Утре очаквайте победителите от днешния състезателен ден.

Събитието може да следите на живо на facebook страницата на КСК „Тракиец”

снимки: КСК „Тракиец”

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име