Антон Дацински спечели „Купа Бургас“

0
2282

Антон Дацински победи в VII издание на Националния турнир по конен спорт „Купа Бургас“, който завърши късно в събота вечер. Дацински спечели Гран При „Купа Бургас“ в конкуренция със 17 други ездачи. Състезателят от клуб „Студенец“ скача с три коня, като и трите се класираха за бараж, на който участваха 4 тандема. Първото място Дацински зае с кобила Бамби. Третото и четвъртото място също бяха негови съответно с кон Карас и кобила Джесика. Второто място зае състезателят от Кипър Панайотис Цакфарис с кон Касимо.

Приз „Най-добър състезател на Турнира“ грабна Павлин Ангелов, от клуб по конен спорт „Шумен“, Наградите връчиха зам.-кметът Красимир Стойчев, заедно със зам. министъра на транспорта Ангел Попов,  олимпийската шампионка по гребане Стефка Оцетова, председателят на Българската федерация по конен спорт д-р Крум Рашков, ген. секретар на Федерацията и паркур майстор Теодор Шейтанов и председателят на бургаския клуб по конен спорт „Кан Крум“ Георги Базотев.

Конните надпревари радваха жителите на морския град и неговите гости цели 8 дни и завърши с атрактивното изпитание Jump and drive, което се провежда за втори път в родния ни конен спорт. „Премиерата” на съревнованието с коне и коли бе септември месец миналата година на конна база Тракиец в с. Житница, в рамките на турнира „Купа Житница”. Тази година най-добре се справи най-младият състезател в турнира Апостол Тенев – с кон Уайт мен и кола Suzuki Vitara.

снимки: Йоана Мосинова

източник: www.burgascity.com

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име