Конезавод и конна база МСВ Изови – с. Опицвет

0
5141

Царството на тракенерите в България се намира на 15 км западно от София (посока Калотина) – в село Опицвет. Базата отглежда, развъжда и работи само с коне от породата Тракенер. За професионално ориентирани, взискателни и любители ездачи на разположение са:

  • Конюшни с 90 просторни и светли бокса, баня за коне, падоци, покрит ринг за обучение и тренировка на млади коне, закрит манеж по европейски образец – с размери 20/60 м, с 80 седящи места за зрители, с настилка от кварцов пясък и синтетика и открит пясъчен плац.
  • „МСВ Изови“ предлага пансион за коне: гледане и хранене с меню по избор на клиента с възможност за обучение и тренировка на коне.
  • Уроците по езда за любители и професионалисти се осъществяват по немска система, според нивото на умения на ездачите.
  • Възможност за полска езда сред красивата природа по разнообразни маршрути в района на с. Опицвет, който е екологично чист и е включен в програма Натура 2000. Учебните коне от породата Тракенер са 12.
  • За децата под 6 г. се предлагат разходки с понита. Базата разполага с модерен и богат амуничник,, съблекални и бани за клиенти.

Комплекса предлага и ресторант с камина за зимния сезон и с голяма лятна градина с барбекю през летните дни и домашно приготвени гозби и деликатеси. Възможност за организиране на семейни празници, детски рождени дни с игри на открито и фирмени партита.

* ККС „МСВ Опицвет“е член на БФКС и с редица успехи в дисциплината прескачане на препятствия, със състезател от клуба в националния отбор, участник в европейски турнири.

През 2015 г състезателят на клуба Венцислав Изов завоюва златен медал и  титлата „Балкански шампион” в категория – юноши .Състезателите на клуба се подготвят под ръководството на професионални инструктори и треньори.

* Конезавод „МСВ Изови“ е пълноправен член на Германската асоциация на тракенерите (TRAKEHNER VERBAND). През 2007 г. конете получиха изключително висока оценка от представители на германската асоциация, с което официално беше призната породата в България. През 2008 г. бе закупен от Германия лицензираният за баща жребец Preussenprinz, а през 2012 г и жребецът Prince Patmos. TRAKEHNER VERBAND изцяло подкрепя развъдната дейност, осъществявана в конезавод „МСВ Изови“, която е на европейско ниво. През 2009 г. германски експерти осъществиха и тавриране с марката на породата Тракенер, което бе изключително събитие за българското конепроизводство. Оттогава насам всяка година новите поколения в конезавода се таврират като част от породата и получават немски паспорти.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име