Дерби България

0
3253

На 15.07.17 на Хиподрума в с. Стражица, край Балчик, се проведе 67-то дерби на България. В него взеха участие 9 коня, 8 от които родени в България. Безапелационен победител стана жребецът NIALDO (GER) от майка NIGHTBITCH (GER) и баща WIENER WALZER (GER), собственост на Ебазер Алиев от с. Севар с треньор Левент Незиров и жокей Гроздан Атанасов. Освен Голям Републикански Приз „Дерби” се проведоха още 4 гонки за коне от ЧАП, една гонка за коне от ЧАрП и една гонка за коне от Рисиста порода.

Победителите

на 1400 м за две год. коне от ЧАП – „Републикански Приз” в компанията на 6 кончета, първо място взе кобилата GOLDEN FOX (GB) от майка KODIAC ISLAND (BG) и баща LILIBOURNE LAD (IRE), собственост на Спас Димитров от с. Юпер с треньор Иван Иванов и жокей Валентин Атанасов.

В „Голям Спринтьорски Приз“ на 1200 м, при оспорвана битка, на първо място се класира кобилата MINI LIGHT (GB) от майка KIND OF LIGHT (GB) и баща ROYAL APPLAUSE (GB), собственост на Мюждат Изет от с. Иска с треньор и жокей Мюждат Изет.

В най-дългата дистанция на 3200 м – Приз „Република България”, лесна победа извоюва жребецът RESPECT (GB) от майка RITALIZ (GB) и баща AUSSIE RULES (USA), собственост на братята Антон и Пламен Панайотови от Варна, с треньор Пламен Станчев и жокей Емин Андонов.

Приз „Българска роза” – надбягване на 1600 м, само за кобили от ЧАП, бе спечелен от кобила ANNA LUCIA (GB) от майка ADORATA (GER) и баща ELECTRIC BEAT (GB), собственик и треньор са Тансер Басри от с. Бойл и жокей Нурхай Хамил.

В гонката за Арабски коне на 1800 м Приз „Абаян”, жребецът MOUHEEB (GB) от, майка SANDYTIKI (USA) и баща MARED AL SAHRA не остави шансове на конкурентите си. Собственик и треньор на коня е Левент Незиров, жокей – Нурхай Хамил.

При надпрепускането с двуколки на 1900 м Купа ”Добруджа”, най-бърз беше жребецът SPHINX DU PLESSIS (FRA) от майка IRISEE D’AVRIL (FRA) и баща GANYMEDE (FRA) собственост на Христо Апостолов от Варна с треньор Христо Апостолов и запрежчик Атанас Янков.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име