Клуб по конен спорт и конна база „Екуита”, София  

0
4338

Клубът е създаден през 2015 г. от Ивелин Вълев, селекционер на националният отбор по прескачане на препятствия и съмишленици, които имат една обща идея за развитието на конния спорт. Всички от клуба се водят от една философия за хармония и хуманно отношение към конете. Клубът използва базата на Калотинско шосе, на 1 км (след отбивката за с. Петърч ) за подготовка на състезатели и спортни коне в дисциплините прескачане на препятствия и обездка. Провеждат се уроци за начинаещи, напреднали, работи се с деца и възрастни.

Базата предлага пансион за коне с боксове под наем (размери на 3,50 х 3,50 м) с отлична грижа и индивидуален режим според нуждите на коня. Главен треньор на клуба е Ивелин Вълев, с любителските групи работи Десислава Стайкова – дипломиран треньор по конен спорт от НСА. Състезателите на клуба активно участват в различни национални турнири.

„Екуита“ работи целогодишно чрез закритият си манеж и външен плац с настилка – пясък, глина и текстилна вата. Модерното съоръжение отговаря на всички европейски изисквания и разполага с амуничник, бани, тоалетни, магазин за конна амуниция, офис, просторен кафе клуб на втория етаж с изглед към манежа.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име