Българско участие на Toscana Endurance Lifestyle

0
2281
Денис Фурлански с Дебра

Българинът Денис Фурлански се класира за световните конни игри в САЩ, след участие на ендюранс състезанието Toscana Endurance Lifestyle, което се проведе в дните от 14-ти до 16-ти юли. Той стартира в CEI3* на 160 км, заедно с други 45 участника. Този етап от тридневното събитие започна в 6:30 сутринта. Денис завърши предизвикателството 20-ти, получи 17 ранг и право да участва на World Equestrian Games 2018 в Трайън, САЩ.

Състезанието в Италия събра рекорден брой регистрации – 500 от 44 държави. То се провежда за трета поредна година и с всяко следващо събитие статута му не само расте, но и помита всички съществуващи до момента рекорди в Европа по награден фонд. Първоначално обявената сума бе 500,000 евро, но в последствие тя нарасна двойно.

Фестивалът е вдъхновен от визията и патронажа на Негово Височество Шейх Мохамед Бин Рашид Ал Мактум, Вице Президент и Министър Председател на ОАЕ и Владетел на Дубай.

Генералния мениджър на конния клуб на Дубай сподели, че позитивната обратна връзка, която са получили от участниците и гостите ги вдъхновява и насърчава да планират още по-големи и по-добри събития, които да помагат за популяризирането на дисциплината.

Специални гости на събитието бяха самият Шейх на Дубай Мохамед Бин Рашид Ал Мактум, синът му принц Фазза, а в последния ден от състезанието присъства и известният италиански тенор Андреа Бочели, който също е страстен любител на конете.

Следващото събитие на Toscana Endurance Lifestyle ще се проведе от 4-ти до 6-ти август 2017. За нуждите на ендюранс състезанията са построени изцяло оборудвана ветеринарна клиника и устойчиво селище с грижа за околната среда за международните участници.

Победителите в Toscana Endurance Lifestyle 14.07-16.07

CEI1* 81 км

Угам Сих Баирисал (Индия) с Magic Glenn Avelina

CEIYJ2*

Хамдан Ахмад Мохд Ал Мари (ОАЕ) с Vishkra Jais

CEI2* Жени

Алиа Ахмед Мод Ал Сабори (ОАЕ) с Za’Amah

CEI2* 120 км

  1. Мансур Саед Мод Ал Фареси (ОАЕ) с Magic Glenn Italia (средна скорост 26,705 km/h),
  2. Абдула Ганим Ал Мари (ОАЕ) с Chanah (+1″)
  3. Ганим Саид Салим Ал Оваси (ОАЕ) с Dji’nha de Fignols (+2″)

CEI3*

  1. Мохамед  Аида  (Алжир) с Taher du Barthas (средна скорост 22,492 km/h)
  2. Хамад Обид Рашед Ал Кааби  с Siam du Barthas (+7”),
  3. Салим Саид Ал Овайс с Castelbar Corsar (+25”).

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име