15 тона лед за състезание по ендюрънс

0
1888

Уикендът на 17 и 18 юни, в Юстън Парк (140 км от Лондон) под палещите лъчи на слънцето, се проведе второто състезание по ендюрънс, спонсорирано от Арабските авиолинии.

Живакът на термометъра достигна рекордните 31.9℃, горещина, която не се е наблюдавала за последните 167 години на острова. Организаторите работиха цял ден , за да осигурят на доброволци, ветеринари, ездачи и наблюдатели разхлаждане и повече от 15 тона лед бяха използвани, за да се обезпечи доброто състояние на конете.

85 ездачи от 8 националности участваха в CEI 3* 160 км, CEI 2* 120 км, CEI 2* 120 км и CEI 1* 80 км. Независимо от екстремните условия, повече от 60 % от конете завършиха успешно участието си.

  

„Днес беше наистина много топло и съм щастлив за начина по който протече всичко. Ветеринарите бяха много добри и регистрирахме малко метаболични елиминации, а конете се възстановяваха бързо. Това доказва, че ако всеки си върши работата както трябва, дори и в тежки условия, накрая ще има добри резултати.Очаквах много повече коне да бъдат елиминирани . 60 % е високо ниво на успеваемост, дори и в добри метеорологични условия” – сподели за медиите испанският ветеринар Игнаси Касас Вак.

Естествено, конете, които тренират на по-високи температури се справиха най-добре с необичайната горещина в деня на състезанието. Първите три места бяха заети от представители на Обединените арабски емирства, а най-добър резултата за англичаните постигна Ники Малкълм, която завърши четвърта в CEI 1* 80 км.

Следващото състезание в Юстън Парк ще се проведе на 21 и 22 юли и може да бъде следено на живо от facebook страницата на събитието – Euston Park Endurance.

източник и снимки: Revolution Sports

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име