Конна база „Авитохол – Облака”, село Триград

0
5199

Базата разполага с 36 коня, от които 12 обучени за езда, останалите се оглеждат селекционно. Предлагат се маркирани маршрути, за локална езда и многодневни преходи с коне из Родопа планина с опитни и лицензирани инструктори. Екипа осъществява и хипотерапия с обучени коне и треньори. Авитохол има изградена конна база и в село Ягодина, до хотел „Мурсал“. Базите работят с норвежката организация “The Happy End” от с. Нордал, чрез посещения на място с обмен на български и норвежки предприемачи в областта на туризма и производството на традиционни родопски продукти.

Триград „ Авитохол – Облака“ е реализираната мечта на Д-р Мирослав Узунов, който създава конна база със съдействието на Гюнер Джавид Чауш и Елена Христева.

Д-р Мирослав Узунов (Облака) е инструктор, треньор и съдия по конен спорт. Завършил е техникум по Ветеринарна медицина и ТУ в Ст. Загора. Притежава умения за подковаване усвоени от 6- кратния световен шампион по подковаване на Уелс. Следдипломната му квалификация е ортопедично и спортно подковаване. Д-р Узунов е специализирал „Отглеждане и лечение чрез физиотерапия на коне“ в Цюрих Швейцария. Притежава квалификация инструктор по спелеология и планински водач.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име