Авджъ спечели рали България, а журналистите – подкрепа

0
1674

Екипът на списание ЕЗДА сформира пресцентъра на нашето най-авторитетно автомобилно състезание.

Зад успеха на всяко спортно събитие стоят професионалисти, които се грижат за връзките с медиите. В 48-то международно рали, което се проведе от 19 до 21 май, чудесно се вписа и екипът на ЕЗДА. Нашите журналисти усърдно работеха 5 дни в международния пресцентър. Събитието бе отразено от близо 50 медии – 33 български и 13 чужди.

Вижте галерия със снимки тук.

Турският екипаж Ягиз Авджъ и Бахадир Гюченмез с Peugeot 208 Т26 R5 спечели ралито, което се проведе под патронажа на министъра на спорта Красен Кралев и домакинството на община Варна. Втори останаха сънародниците им Бурак Чукурова и Ведат Бостанджъ с Skoda Fabia. На третото място на подиума стъпи българският тандем Игнат Исаев/Милен Илиев със Citroen DS3 R3 Max, който с този успех поведе в националния рали шампионат. До финала достигнаха 32 екипажа от стартиралите 48. Надпреварата, чийто център за втора поредна година бе Варна, е валидна за Европейския рали трофей, на Балканския трофей, а същевременно е I кръг от нашия шампионат и II от този на Турция. Интригата за крайната победа приключи още във II етап „Козичене“, когато българският фаворит и миналогодишен шампион Пламен Стайков с Mitsubishi Lancer Evo IX спука две гуми. Той изостана в класирането и въпреки спечелените след това няколко етапа така и не можа да настигне фаворитите. Стайков във Варна се състезаваше под Грузински флаг. В едномарковата надпревара Hyundai Trophy Racing, втора поредна победа спечелиха Симеон Симеонов и Йордан Йорданов с Hyundai i20 купе.

Представителите на Международната автомобилна федерация FIA дадоха отлична оценка за работата на пресцентъра на ралито, който беше позициониран в хотел „Черно море“. За комфортната работа на журналистите се бяха постарали елитни спонсори: Skoda – Еуратек, горивата на Shell, автомобилните бои Glasurit от Лазурит 94, моторните масла Castrol, застрахователна компания Лев-инс, Робърт Бош България с акумулатори Bosch, гумите Nokian и др. Работата на медиите нямаше да е на ниво, ако не беше безкористната помощ на винарска изба Salla Estate, която освен превъзходното бяло вино и розе, подсигури кафе, компютри и принтери на журналистическото братство. Разхладителните напитки айран Балкан и студен чай носеха името на компанията Лактима . Жаждата се утоляваше още с бира Zagorka и Heineken. Сирена и кашкавали имаше от Бор Чвор, а ядките подсигуриха варненци от Весело парти.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име