Етнографски комплекс и конна база „Калимански Хан”, с. Калиманци

0
9299

Селцето е разположено в най-южната част на Добруджанското плато върху Франгелските възвишения на 350 м надморска височина. Отстои на 14 км от Варна; на 8 км от летище Варна и на 1 км от частното летище „Калиманци“; на 4 км от магистрала „Хемус“ и природния феномен Побити камъни и на 20 км от кк „Златни пясъци“.

 

Комплекса се състои от конна база, гълъбодрум, хотел, механа, барбекю, чеверме, изба, лятна градина, охраняем паркинг. „Калимански хан“ предлага пълноценна почивка в автентична българска атмосфера: 17 уникални стаи и 3 апартамента; самостоятелна къща за гости, механа със 120 места; лятна градина със 150 места, изба с дегустация на домашни вина и ракии, домашни гозби приготвени на пещ и жар, домашен хляб.

В конна база „Калиманци“ можете да се насладите на езда с коне от екзотичната за България порода Тинкер, под ръководството на квалифицирани инструктори. Базата разполага с 20 бокса с 24-часово видеонаблюдение,  падок от 200 дка и собствена хиподрумна писта от 1500 м. В конюшните се отглеждат коне от породите: Белгийски тежковоз, Шотландско пони, Чистокръвна Английска порода. Района предлага прекрасни условия за конна езда с възможност за различни развлечения – разходка с файтон, офроуд с джип и ATV, разходка с хеликоптер по избран маршрут, организиране на пикници, шоу с гълъби, риболов и др.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име