Трето място за България на Балканиада по обездка

0
3099

От 5 до 7 юли в Липица, Словения се проведе Балкански шампионат по обездка. Отборът на България представиха младите надежди в категория деца в състав Йоана Тодорова, Лидия Мандаджиева и Дара Брезоева и Елена Николова. Отборът оправда очакванията и спечели бронза и почетното трето място в съревнование с отборите на Гърция, Турция и Словения. Първенци станаха отборът на Турция, следван от този на Гърция и България.

Отделно от този успех, конна база „Ниеса“ в Ихтиман сподели за успеха и на нейните възпитаници, а именно Мирела Райкова и кобила Бруклин, които също спечелиха бронзово отличие.

За провелия се шампионат, Елена Николова споделя, че е преминала под знака на много добра организация, а вечерта на откриването ще запомни с забележително шоу с коне от породата Липицанер.

Елена Николова е на 14 години и тренира езда в с. Арбанаси, конна база и клуб „Калоян 92“. Тя се занимава с конен спорт от 5 години, а от 3 вече участва в състезания и показва завидни резултати. Нейните любими състезатели по конен спорт за са Charlotte Dujardin  в дисциплината обездка и Edwina Tops-Alexander в прескачане на препятствия.

В момента Елена е на лагер в Италия, а края на месеца ще  участва на Европейско първенство по обездка, за което споделя, че няма търпение. Нейни съотборници в Европейската надпревара ще са Пламена Зенова, Лидия Мандаджиева и Дара Брезоева.

Желаем успех,

Стискаме палци и пълен напред!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име