Всестранна езда в Кентъки, III кръг от FEI Classics 27-30 април

0
2193

Вълненията в Кентъки не спряха цели три дни, в които публиката се радваше на майсторско изпълнение на спортисти от световна класа по конкур ипик, обездка и крос кънтри.

Първият ден посветен на обездка лидерски се наложи американецът Кларк Монтгомъри, който поведе с 33,6 пред Германеца Юнг с 37,1. Монтгомъри демонстрира плавна и изящна обездка с кон Loughan Glen, за да поведе в класациите на тридневното Rolex събитие в Кентъки (САЩ). Това е третият кръг на FEI Classics, серия която свързва шестте най-големи световни четиризвездни състезания и предоставя значителни парични награди на първите трима в класацията. Плътно зад Монтгомери се движеше Михаел Юнг, носител на две олимпийски отличия и лидер в ранглистата за 2015-2016 на FEI Classics. Тази година в Кентъки той се яви за трети пореден път с един и същи кон. Подобен е и случаят и с американката Ким Северсън, която е трикратен победител, макар и не последователен, в Кентъки с един и същ кон. Първият ден и донесе третото място , партнирайки си с изгряващата звезда кон Cooley Cross Border.

Втория ден на надпреварите в Кентъки драматично промениха челните места. Ездата започна започна в 10 ч. местно време със състезание по крос кънтри, за което Михаел Юнг призна, че представлявало сериозно предизвикателство. Независимо от това, германецът поведе с кон FischerRocana FST, въпреки финалът му, който беше с 4 сек. над предвиденото време от 11:17 мин. Това го изпрати на трета позиция в класирането до момента и увеличи шанса му за победа за трета поредна година. Най-близо до него по резултат се нареди французинът Максим Ливио, който временно оглавява FEI Classics след победата си в По (Франция) и се изкачи от 8-мо на 2-ро място с кон Qalao Des Mers.

Единствената англичанката, Зара Тиндал с кон High Kingdom, се премести от 16-та на 3-та позиция, а непоколебимият Матю Браун, който бе 19-ти след обездка, успя да стигне до 4-то място с кон Super Socks BCF.

26 бяха чистите паркури от общо 42-ма състезатели и 6 се вписаха в оптималното време. Водачите в обездката Кларк Монтгомъри и Лоуган Глен загубиха шанса да запазят позициите си поради отбив пред едно от препятствията.

Тртият ден от всестранната езда в Кентъки завърши с лидерство за Юнг, следван от Ливио и Тиндал.

Михаел Юнг постави нов рекорд печелейки три години под ред с 12-годишната кобила FischerRocana FST състезанията в Кентъки. Въпреки, че бутнаха едно препятствие, безупречните им обездка и крос кънтри им донесе второ място в ранглиста на FEI Classics след 3 от 6 кръга, което ги поставя място след французина Максимо Ливио, който завърши втори в Кентъки върху Qalao Des Mers. Третото място зае англичанката Зара Тиндал.

Матю Браун (САЩ) от 4-то мина на 6-то място, след като бутна първата
преграда, която трябваше да преодолее върху BCF Super Socks. На 4-то място остана най-последователният Филип Дътън, който завърши за 40-ти път състезанията в Кентъки и се сдоби с титлата на най-високо стоящ американски ездач с 18-годишния Mr Medicott, за който това бе последното 4-звездно състезание в неговата кариера.

Кентъки е десета 4-звездна победа на Юнг. Рекордът от 14 такива победи принадлежи на 34-годишния Уилиам Фокс –Пит. Часове след триумфа си на американска земя, Юнг вече беше поел по пътя за Англия, където ще защитава титлата си на Бадминтон.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име