Френската фирма за конна амуниция Antares пристигна в България

0
2615
Тиери Гиберто

Дните на Световната купа в Божурище ни поднесоха освен поводи за гордост с нашите състезатели, но и една интересна визита от страна на  френската фирма за конна амуниция Antares, чрез един от собствениците на известната марка.

Тиери Гиберто е у нас по покана на Kraiburg България, за да представи на българското конно общество предимствата на фирмата, която представлява.

Antares стартира своята дейност през 2000 година и вече е позната в  повече от 18 държави по цял свят.  Френската фирма предлага амуниция за конен спорт в дисциплините прескачане на препятствия обездка и всестранна езда. Разликата и предимствата е в ръчно изработените кожени седла, юздечки и каски, което ги прави здрави, класни и уникални.

Всеки продукт се изработва по индивидуална поръчка, според конкретните мерки на коня и ездача. Така седлата на Antares нямат едно с едно еднакви и могат да бъдат строго персонализирани.

Г-н Гиберто споделя, че не само коня е важен при изработката на едно седло. В процеса се вземат предвид и индивидуалните предпочитания и удобство на ездача, защото конния спорт е екипна работа на кон и ездач. Не може да се търси тока желания комфорт едностранно само за ездача или само в полза на коня. Нужно и двамата да са в хармония, а седлата на Antares позволяват и целят именно това.

За една година фабриката произвежда 3500  седла, всяко със специфични изисквания и размери, а целия процес на производството на едно седло  отнема 2 месеца. „Повечето хора смятат, че седлото е предназначено само за коня, но това не е вярно, то е предназначено и за ездача.“, уточнява Тиери и допълва: „Както във всеки спорт, така и при този, в който сме специализирани, оборудването е от изключително значение. Така както не отивате на планина със ските на дядо си, така и не е редно да се качвате на кон със седло, което не приляга нито на коня, нито на вас.„

От натрупания опит Тиери Гиберто споделя, че състезателите по обездка предпочитат да имат едно седло за един кон, докато в конкур ипика едно седло може да се използва за поне два коня.

Самият Гиберто е яздил дълго време, като състезавал в аматьорската лига на Франция, но сега за любимата му дисциплина прескачане на препятствия, почти не му остава време от многобройните му пътувания в чужбина. „За да може да продаваш продукта, който предлагаш, трябва да си потопен в света на спорта и да разбираш неговите нужди. А, това става с посещения, разговори, обмяна на опит, търсене на максимална удовлетвореност към клиента. Много съм щастлив, че от България вече имаме първите поръчки, клиенти, които сами ни потърсиха и ние направихме техните уникални седла и токи. Силно вярвам, че първите отзиви, ще са повече от положителни, а успехите на българските състезатели с нашата амуниция са в кърпа вързани “, казва в заключение и с усмивка френският производител на ръчни уникати от кожа за коне и ездачи.

По време на Световната купа фирма Antares предостави като награда една тока в изпитание Гран При за деца, изработена ръчно специално за състезанието, което България домакинства.

Повече за продуктите, може да прочетете тук : www.antares-sellier.com

За повече информация:  0888 803613

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име