Джовани Консорти спечели големия приз на CSI 2*-W

0
2712

Най-очакваното изпитание от втория ден на Световната купа по прескачане на препятствия CSI 2* Божурище бе приз Seewines с височина на препятствията 140 -160 см.

Победата в изпитанието носи квалификация за Европейско първенство, което я прави и толкова желана. 44 коня и ездачи участваха в изпитанието и само 7 от тях се добраха до бараж, преодолявайки паркура без нак. точки.

Под втори номер на арената излезе Ангел Няголов с кон Дарко, но уиви две бутнати бариери му костваха класирането за бараж. България представиха още състезателите Диан Балчев с кон Бабук, Мирослав Илиев с Целесте, Ивайло Бонев с Каунт Ебони, Руслан Петков с Чаколино.

Антон Дацински се представяше безгрешно до последното препятствие, където му бяха присъдени 4 н.т. На същото място 4 наказателни точки допусна и Няголов с втория си кон Чакотаго.

Класиралите се 7 тандема за бараж бяха представители на страните Италия, Гърция, Румъния, Турция и Унгария. Най- бърз и безгрешен беше италианецът Джовани Консорти, партниращ си с кон Garezzo. Те завършиха изпитанието, дело на паркур майстора Елио Травалиати, за 38,69 сек. Втори в почетната тройка стана Андреа Херк с кон KALVARIE VAN DE ZELM от Румъния. Херк е познат на феновете на Световната купа в България. Той спечели първото място в Гран При изпитанието у нас през 2017 г. С 40.57 сек. Третото място зае унгарката Зофия Варндорн с кон Quintus. И трите тандема бяха единствените, които минаха баража без да допуснат наказателни точки.

В петъчния състезателен ден се проведоха още три изпитания. В изпитание Бронзов Тур, с височина на препятствията 105 см, победител стана Мария Дерменджиева с кон Линдор. Втора по резултат стана Зофия Флориан с Chelly’s Peisha Z. Третата позиция остана Златолина Мукова с кон Евартан.

В изпитанието за млади 5-годишни коне, с височина на препятствията 115 см, първите три места бяха за българските състезатели Аспарух Атанасов с кон Кукарача, Николай Асенов с кон Косби и Ангел Няголов с кон Шалом.

С първо място в изпитанието за млади 6/7-годишни коне с височина на препятствията 125/130 см, триумфира Филипо Мартини от Италия с кон Адамантеа. Втората и третата позиция са за Ленко Ангелов с кон Е-Карисима и Калин Неделчев с кон Даридо Б.

В изпитание Медиум Тур за приз Български олимпийски комитет- 2* с 135 см височина на препятствията, първа с време 34:38 секунди и 0 наказателни точки стана Аурора Бортолаци от Италия с кон Чайлд Верон. Апостол Тенев с кон Форт ъф Джулай излезе втори за награждаване, а трети е Норбърт Шуман с кон Corado Lover от Румъния.

Неделният последен ден от Световната купа в Божурище ще бъде и най-горещ, защото тогава ще се проведе изпитанието Купа на нациите с височина на препятствията 150 см, както и Гран При изпитание за деца с квалификация за Европейско първенство.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име