Китай, Тайланд и Полша си осигуриха квоти за Токио 2020

0
1445
Алекс Хуа Тиан

Китай, Тайланд и Полша извоюваха своите билети за летните Олимпийски игри в Токио през 2020 на квалификациите проведени през миналия уикенд във Франция и Полша.

За oтборите по всестранна езда на Тайланд и Китай това ще е първата Олимпиада, въпреки че sа имали индивидуални представяния на миналите игри. Двете нации завършиха на второ и трето място във Франция в квалфокационни групи F и G, които покриват региона на Африка и Средния Изток, Югоизточна Азия и Океания. Хонг Конг завърши на четвърто място със само един състезател, който успя да мине през последната състезателна фаза – прескачане на препятствия.

Япония се беше наредили зад Китай след фазата с крос кънтри, но дръпнаха напред в изпитанието по обездка. Отборът на Китай бе воден от двукратния Олимпийски шампион Алекс Хуа Тиан (Alex Hua Tian), завършил на 8-мо място на игрите в Рио. Хуа Тиан дебютира на Олимпийски игри през 2008 в Пекин, когато е на 18 год.

Отборът на Полша, предвождан от Павел Списак (Pawel Spisak), вече четирикратен олимпиец, спечели на собствена почва в Баборовко, запазвайки по този начин място на Полша за игрите в Токио. Полша надделя над отборите на Беларус и Русия, които застанаха на по-задни позиции.

Великобритания, Ирландия, Франция, Австралия и Нова Зеландия вече се подготвят за пътуването си до Токио, след като подсигуриха своите места още през изминалата година на Световните игри в Трайън. Япония, като страна домакин автоматично получава квота за игрите.

Все още има място за още 5 отбора, които да се наредят на опашка за полета на изток, и да допълнят квотата от 15 отбора по всестранна езда. В индивидуалните страстове има и още 20 свободни индивидуални квоти от общо 65, които чакат своите притежатели.

Шансове да се спечелят квоти за отборите по всестранна езда се предлагат на Пан Американските игри в Лима в началото на август месец и на Европейските шампионати на FEI по всестранна езда в Лумулен (Luhmühlen), Германия в края на август. Допълнително, най-високо класиралата се нация на края на Купата на нациите на FEI по всестранна езда за 2019, който ще се проведе в Боекело (Boekelo), Холандия всредата на Октомври, също ще получи зелена светлина за Токио.

Снимки и ифно:FEI

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име