Новият Range Rover Evoque  –  усъвършенствана еволюция на оригинала

0
1208

Новото поколение Range Rover Evoque надгражда силните страни на своя предшественик и сега идва със свръх модерни технологии в полза на безопасното и комфортно пътуване.

Легендарният британец дефилира още през декември миналата година у нас и то само дни след премиерата си в Лондон, и ето че сега с цялата си прелест и достолепие очаква своите клиенти в дилърствата на вносителя Мото-Пфое.

Новата генерация на модела е с непроменени дължина от 4,37 м и широчината от 1,90 м, като новост са добавените в междуосието 21 мм и сега то е 2,68 м. Стандартните алуминиеви джанти са 17-инчови, а като опция се предлагат колела с диаметър до 21 инча.

Практична и забавна новост е „прожектиращото“ огледало за всичко случващо се зад автомобила, както и уникалната система Ground View, която ефективно трансформира предния капак в невидим, като прожектира изображения от камерата върху горния сензорен екран, за да предостави на водача 180-градусов изглед под предната част на автомобила.

Аристократ с модерен дух

Запазил консерватизма на успешното си развитие, моделът се произвежда във  Великобритания и ще се предлага само във версия с 5 врати с нови нива на комфорт, които осигуряват още по-голям простор.

Настанявайки се в купето, усещането е за попадане в дигиталния свят на интуитивните технологии, както за водача, така и за пътниците. Седалките са с 20-степенно регулиране и йонизация на въздуха в купето, а двата впечатляващи екрана и бутоните на информационно-развлекателната система Touch Pro Duo са в центъра на интериора. По-дългото междуосие осигурява допълнително пространство от 20 мм за краката и коленете на пътниците на задните седалки и повече място за съхранение на дребни вещи. По-голямото централно отделение и по-голямата жабка вече побират таблети, ръчни чанти и бутилки с лекота. Пространството в багажника е 591 литра, като делимите в съотношение 40:20:40 седалки на втория ред могат да се сгънат за увеличение на обема до 1383 литра.

Новият Evoque е с уникални интелигентни настройки, с алгоритми на изкуствен интелект, които подпомагат водача по време на шофиране.

Специална технологията може да разпознава водача, да го „посреща“ с позиция на седалката и волана от последните му предпочитания. Настройките на седалката позволява памет до осем различни профила. След няколко пътувания, Evoque запомня предпочитаните настройки за температура, предпочитана радиостанция, най-често набираните номера в телефона и дори настройките за масаж на седалките.

Приложението за смартфон InControl Remote осигурява на водача и пътниците постоянна свързаност с техния Evoque, независимо къде се намират.  Чрез мобилния си телефон водачът може да открива автомобила или да провери оставащия пробег, да го заключи или отключи дистанционно, както и предварително да затопли или охлади купето.

Новият Range Rover Evoque се предлага с избор от шест 4-цилиндрови двигатели Ingenium, от които 3 бензинови и 3 дизелови варианта.

Най-икономичният от тях е дизеловият със 150 к.с. и разход от 5,4 л/100 км. Друго предложение е бензиновия вариант с 300 к.с. и AWD, с въртящ момент от 400 Нм и разход от 8,1 л/100 км. Двигателите са съчетани с усъвършенстваната 9-степенната автоматична скоростна кутия на ZF, пренастроена така, че да осигурява по-плавно задвижване върху всякакви терени. Турбодизеловият мотор развива 150 или 180 к.с. с една турбина и 240 к.с. – с две. Вариантът със 180 к.с. върши чудесна работа в града и е отзивчив на магистралата, защото разполага с въртящ момент от 430 Нм в интервала от 1750 до 2500 об/мин. Разходът на гориво е 5,7 л/100 км – средно. Бензиновите мотори са с мощност от 200, 249 и 300 к.с. Средната версия с 249 к.с. е с пъргав двигател и ускорение от 0 до 100 км/ч за 7,5 секунди. В комбиниран цикъл харчи 7,9 л/100 км, а в града разходът е 10 л/100 км., като това се постига благодарение на 48-волтовата хибридна инсталация.

Стабилна возия, изключителен комфорт и максимален контрол, независимо от терена и пътната настилка.

Високопроходимият Evoque е с клирънс от 212 мм. Максималната дълбочина на газене от 600 мм може да се наблюдава благодарение на опционалните сензори за, като едни то тях се намира в страничните огледала, които измерват дълбочината на водата и извеждат тази информация на централния сензорен екран.

Новият всъдеход е оборудван със система за задвижване на всички колела с технология Terrain Response 2, която автоматично разпознава повърхността, върху която се движи автомобилът и регулира настройката спрямо нея. Системата Terrain Response 2 със задвижване на всички колела и автоматична трансмисия е налична като стандартно оборудване за първи път при новия Evoque. Водачите могат да избират между четири режима: комфорт, пясък, трева/чакъл/сняг и кал/коловози. Удобдтвото тук е, че автомобилът може сам да избере най-подходящия режим за условията и автоматично да регулира подаването на въртящ момент спрямо терена.

Новият Range Rover Evoque може да бъде видян, тестван и закупен от шоурумите на Land Rover в София, Пловдив, Варна и Бургас, а цените на българския пазар започват от 71 940 лева и достигат до 134 290 лева.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име