Longines Световна купа по конкур ипик и обездка – Финалът

0
2006

Залата на театър Лоренсберг в Гьотеборг, Швеция бе домакин на тегленето на жребия за финала на Световната купа по прескачане на препятствия на Longines и FEI и Световната купа по oбездка 2019.

Шведът Патрик Кител и представителят на Доминиканската република – Ивон Лосос де Муниз изтеглиха имената и номерата на състезателите, които ще участват в петъчния Гран При по обездка. Кител е под номер 17 от общо 18 участници, а – Ивон Лосос де Муниз е 6-ти по ред на Скандинавската Арена, където зрителите ще наблюдават висшата езда.

За 15-тото домакинстване на шведския град на Световна купа пристигат 35 състезатели от 20 държави и 18 ездачи от 12 нации, които ще се борят за първите места, съответно в състезанията по прескачане на препятствия и обездка. Финалите в Гьотеборг събират на едно място най-добрите коне в света и техните ездачи, които са си спечелили своето място на Скандинавската Арена след завоювани победи от Олимпийски игри, Световни и Европейски шампионати. Изабел Верт ще се бори за поредната си титла в обездката от общо 5, американката Бизи Маден ще защитава трета поредна титла в прескачането на препятствия а конкуренция и на двете ще правят най-младите състезатели на финала: в прескока – Иви Джобс от САЩ и Кхалед Абдулраман от Саудитска Арабия, които са само на 20 г. и в обездката 28-годишният Даниел Бакман Андерсен от Дания. Рускинята Регина Исачкина пък ще си партнира с най-младия кон – 10-годишният жребец Sun of May Life.

Пълен списък по номера на излизане за финала по прескачане на препятствия  може да видите тук 

Пълен списък по номера на излизане за финала по обездка  може да видите тук

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име