Dacia Duster серия Red Line

0
2601

Dacia Duster отбелязва безапелационния си пазарен успех с новата лимитирана серия Red Line.

Dасіа остава лидер на  пaзapa по продажби на нови автомобили у нас шест поредни години, като с голям дял в този успех се разписва моделът Duster, който остава без конкурент в „С“ SUV сегмента с реални офроуд характеристики.

С продажби от над два милиона автомобила, Duster се превръща в един от най-продаваните модели на Groupe Renault. За осем години моделът на Dacia оставя следа в сегмента си, удовлетворявайки клиенти, търсещи надежден и достъпен автомобил.

Обновеният модел, представен през февруари 2018, отбелязва и най-успешната си година на българския пазар като реализира продажби от над 1000 автомобила, с което отново печели лидерската позиция.

За да затвърди позитивния имидж на марката и да  продължи победната си линия, Dacia Duster предпремиерно показа у нас новата лимитирана серия наречена Red Line, която се отличава с ексклузивен червен цвят „Фюжън“ и сив „Хайленд“. Събитието се случи дни  преди представянето на модела на  автосалона в Женева. Лимитираната серия Red Line има промени в екстериора и интериора на автомобила. Стилно съчетаните дизайнерски елементи загатват за „червената линия“ на няколко места: по страничните огледала с черно лаково покритие и червена линия, в червените елементи по вентилационните отвори, в дръжките на вратите и скоростния лост, в специалната текстилна тапицерия с червени детайли, както и в 17-инчовите алуминиеви джанти с червен център.

Лимитираната серия е оборудвана с полезни технологии, като заден сензор за паркиране, автоматичен климатик, карта Dacia за безключов достъп и бутон за стартиране на двигателя, система за наличие на обект в сляпата точка, широкоъгълна камера и мултимедийна система Media Nav Evolution, съвместима с Apple CarPlay и Android Auto.

Dacia Duster Red Line е с нов 1,3-литров бензинов турбо двигател

Този мотор е разработен съвместно с Daimler и има широк диапазон на работа. Duster Red Line ще се предлага във версии със задвижване 4×2 и 4×4, развиващи 150 к.с.

Бензиновият TCe двигател съчетава най-новите иновации, разработени от Алианса, включително Mirror Bore Coating (плазмено покритие) – технология за покритие на цилиндрите, използвана за двигателя на Nissan GT-R с цел увеличаване на енергийната ефективност чрез намаляване на триенето и оптимизиране на топлопроводимостта. Технологии като увеличеното до 250 бара директно впръскване на горивото под налягане и специалния дизайн на горивната камера за оптимизиране на въздушно-горивната смес, са внедрените с цел увеличаване на удоволствието от шофирането и намаляване на разхода на гориво и CO2 емисиите.

Технологията за двойно променливо газоразпределение на клапаните също е включена в новия двигател. Тази система контролира всмукателния и изпускателния клапан, като функция на начина на употреба на двигателя. Резултатът е по-висок въртящ момент при ниските обороти наред с по-висок и по-постоянен въртящ момент при по-високите обороти на двигателя за значително подобрено ускорение и удоволствие от шофирането.

Двигателят TCe 150 предлага въртящ момент от 250 Нм (+ 25 к.с. и + 45 Нм въртящ момент в сравнение с предишния 1,2 TCe 125). Оборудван с филтър за твърди частици (GPF), двигателят отделя 155 г CO2 емисии, сертифицирани по новия WLTP протокол.

Версията с 4×2 задвижване е вече налична  за поръчки на българския пазар, а по-късно през 2019 г. се очаква и версия с 4х4 задвижване.

Цените започват от 32 и стигат до 37,570 с ДДС в ниво на оборудване  „комфорт“ .

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име